Ben araç çalışmıyorken yağ eksiltiyor demedim ki, araç fazla yol yapmadığı halde fazla yağ eksiltti dedim. Şehir içinde otomatik daha rahat oluyor diye genelde A kasayı kullanıyoruz, yazın da genelde Ankara da Taunus'la idare ettim, o nedenle B kasaya fazla binmedik, araç kendine gelsin, akü boşalmasın diye genelde ya durduğu yerde ya da çok kısa mesafelerde çalıştı o nedenle fazla yol yapmadı. Aracın yağ kaçıran en ufak bir yeri yok, aracın altı tertemiz, park ettiği yer hep aynı, yerde yağ damlası yok, her servise girdiğinde aracın altını bizzat kendim kontrol ederim, karter muhafazası kullanmadığım için kontrol kolay oluyor........... Ve araç çalışmıyorken bu eksiltme gözüne batmış. O yüzden araç keçelerden vs. yağı koyveriyor diye düşünüyorum. Bence lifte alıp terlemelere bakıp, keçeleri değiştirmek en iyisi. Hurdalık bir durum yok. Motor aracın düzeltmesi en kolay parçasıdır. Kaportaya göre 1000 kat daha kolaydır. Bir kontrol etsen iyi olur, lifte alıp..
7.500 km dolmadığı halde (servis bakım zamanı 15.000 km ama yağ değişim zamanı 7.500 km.

Ben yaptığım son ölçümde 1.000 km de yaklaşık 0,4 Lt yağ tüketmiş görünüyorum ama normal şartlarda 7.500 km de 1 litre civarında yağ tükettiğimi de yabana atma