Anlaşılan bazı arkadaşlarımızda aracın el kitabı yok. Tabloyu incelerseniz tüketimin normal değerlerde olduğu anlaşılır.

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Emre bu verilerin doğruluğu elbette tartışılır, ama hiç kimse aracını avrupa şartlarında kullanmıyor. Bizim araçların 100 km deki ortalama şehiriçi yakıt tüketim değerleri ne kadardır? çoğunluk 10-15 litre der değil mi? Çalıştığım dönemde evimle iş yerim yakındı, aracımı hiç kasmadan 17-18 litre tüketiyordum, üstelik aracım da son derece sağlıklı iken. Aynı araçla tatile çıktığım zamanlarda (uzun mesafe kullanımlarda) bu tüketim değerleri minimum değerlere düşüyordu. Aynı şekilde bu yaz aracımı fazla kullanmadım, hiç uzun yol da yapmadım, geçen gün yağ seviyesine baktım, 3000 km kadar kullanımda 1 litreden fazla yağ eksik görünüyor, aracın motorunda terleme yok denecek kadar az, yere damlayan yağ yok, peki şimdi benim aracım motoru yağ mı yakıyor, sağlıksız mı ?![]()
artı yanlış ölçme ve fazla yağ koyma yağ kalitesi de buna girer savaş abimin dediği gibi benzinli dizel turbo olması veya lpg ve yaşMotorlar neden yağ eksiltir?
Motorlar iki nedenle yağ eksiltirler:
Üstten egzantrikli motorlar, motor yapısı nedeni ile her 100 km. de belli bir miktar yağı egzost yolu ile dışarı atarlar. Bu miktarlar araçların tanıtım kitaplarında belirtilmiştir.
Belli bir km'yi aşan araçlarda yağ yakması ve yağ eksiltmesi görülür. Motorların yağ eksiltme oranları ile ilgili bir inceleme yapılırsa aşağıdaki hususlar göz önüne alınmalıdır. a) Araç motoru: Benzinli, dizel, veya LPG'li olması b) Yol durumu: Şehir içinde, otoyolda, veya arazide gitmesi
Yabancı menşeli araçlarda 400 ? 450.000 km, yerli araçlarda 200 ? 250.000 km, ortak yapım araçlarda ise 300 ? 350.000 km sonunda yağ eksilmesi başlamaktadır.
Kaynak:http://www.total.com.tr/