yağ çubuğu göstergesi nerede olmalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pınpın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
uzun zaman kontrol edilmedi ise terleme vs varsa kontrol etmek yararlıdır
artı aynı Savaş abimin dediği gibi tıpa beş aşağı beş yukarı yeri aynıdır
resim astra dti f23 şansıman bu arada :)
teşekkür ederim isabet oldu benimkide astra dti ama 1,7dti ninkide f23 müdür şanzuman ?

Şimdi yağı nasıl kontrol ettiğin çok önemli bu vuruntu az yağdan olması bilinen birşey
çok yağda yaparmı? yapar ve zamanla şanzımanın kaçırmasına hatta bozulmasına sebeb verir...
şimdi yapman gereken düz yerde aracın çalışırken fitesi bir D ye bir P ye getirip sonra P de bırakman motor sıcak el frenini çekmen ve yağ çubuğunu çıkarıp(dikkat kıl toz bırakmayan bez) le temizlemen ve tekrar sokup çıkarmanla en iyi ölçümü yaparsın bunun dışındaki ölçüm yanlıştır...çubukta sıcak ölçüm değerlerine bakarsın...
işte şimdi fazla ise o zaman fazlasını aldırırsın...
Ama kanaatım yağ eksik :)
eyvallah gardaş yardımcı olduğun için aynen dediğin gibi baktım yağ çubuğunun üzerimde sıcakken artı seksen yazan yerden olçuyorum en az 15 20 km gittikden sonra tabii ama yağ max yazan yerin tam iki parmak üzerinde bunu şindi max çızgisine kadarmı boşaltacağiz

ya arkadaşlar bi konu açtık vectra b ile ilgili astra aldı yürüdü bu vectra b otomatik şanzuman kullanan hiç arkadaş yokmu türkiyede bi ben varım galiba şanzumanın yağı nereden boşalıyor bi ALLAH rızası için bilen varsa yazıversin

Ben olsam hiç uğraşmadan bir opel tamircisine giderdim.

yani tıpanın nerede olduğunu bilen yok eyvallah :mad:

yani tıpanın nerede olduğunu bilen yok eyvallah :mad:
kardeşim kızmana gerek yok tıpa şanzıman karterinin üzerinde olur
ben bunu bile bilmiyorsam kesinlikle aracın o tıpasını elllemem :maden:
en güzeli yukarıda yazdım ince plastik hortum ve pompa çünkü tıpayı açınca daha fazla akacak ama dersen tamamını değişeceğim o zaman farklı

kardeşim kızmana gerek yok tıpa şanzıman karterinin üzerinde olur
ben bunu bile bilmiyorsam kesinlikle aracın o tıpasını elllemem :maden:
en güzeli yukarıda yazdım ince plastik hortum ve pompa çünkü tıpayı açınca daha fazla akacak ama dersen tamamını değişeceğim o zaman farklı
estağfirullah gardaş kızdığım yok ne haddime yağını değiştirecem evet ama gerçekden tıpa mıpa yok ya kafayı yicem sedece sol tekere yakın yerde tors anahtarlı tıpaya benzer birşey var oda yağ çubuğunun tam hizasında yağ akmıyor yani radyötöre giden hortumlardan boşaltayım dedim ordanda yarım litre ya akıyo ya akmıyo aracım motor bölümünün bütün aksamlarını değiştirdim üst kapak contasını bile kapının önünde değiştirdim ama ne hikmettir abidik gubidik bi şanzumanın yağını boşaltamadım buda beni iyice sitrese soktu valla

kolay gelsin ama bence de servise danışmakta fayda var gibi...
vites kutusunun tam altında tıpa.

Son düzenleme:
şansızmanın altından sol taraf teker tarafından bakarsan alt köşede bulursun

Geri