Xenon Farlarım Çok Zayıf

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hb00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hb00

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2001 model Opel Vectra CDX ikinci el olarak aldım. Akşamları xenon farlarım çok zayıf yanıyor. Ayrıca far ayarı yere doğru. Uzun yolda baya zorlandım önümü görmekte. Yol bilgisayarı herhangi bir arıza göstermiyor. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

2001 model Opel Vectra CDX ikinci el olarak aldım. Akşamları xenon farlarım çok zayıf yanıyor. Ayrıca far ayarı yere doğru. Uzun yolda baya zorlandım önümü görmekte. Yol bilgisayarı herhangi bir arıza göstermiyor. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
xenon ampüllerinin bi ömrü var ve demek ki bitmek üzere.eskiyince aydınlatma azalıyo.ampüllerin değişmesi lazım.

hoşgeldiniz öncelikle kendinizi üye araçlarımız başlığında tanıtırsanız seviniriz..
konuya gelince başlığı okur okumaz tahmin ettim b cdx olduğunu çünkü merceklerimiz gerçekten çok küçük bu bir etken ama asıl nedeni farların kararması aynı sorunu değiştirmeden önce bende yaşıyordum değiştirince farkettik ki içindeki mercek bile buzlu cam gibi olmuş açıkçası o farlar üstündeyken bu işin değişmekten başka çözümü yok gibi :)

neden kararırki mercek yada far.bende mercekli cdx farı almak için cıkmacıya gitmiştim farların cogu kararmıştı

Farların ayarını kaldırın biraz, hafiften toparlar ancak XENON'lar kullanıldıkça ışık şiddetleri azalır. Sonlara doğru %50'lere düşüyor bildiğim kadarıyla.

hoşgeldiniz öncelikle kendinizi üye araçlarımız başlığında tanıtırsanız seviniriz..
konuya gelince başlığı okur okumaz tahmin ettim b cdx olduğunu çünkü merceklerimiz gerçekten çok küçük bu bir etken ama asıl nedeni farların kararması aynı sorunu değiştirmeden önce bende yaşıyordum değiştirince farkettik ki içindeki mercek bile buzlu cam gibi olmuş açıkçası o farlar üstündeyken bu işin değişmekten başka çözümü yok gibi :)

Öncelikle teşekkürler!
Evet mercekler çok küçük. Galiba bende değiştireceğim. Fiat ne kadar bilgisi olan varmı?

Selamlar

Vecta CDX'teki farlar biraz komplike. Otomatik seviye ayarı vs. özellikler var.
Orjinal yapıyı bozmadan sadece iç aksam değişimi ile daha iyi ışık veren standart bir sistem olduğundan emin değilim... Farın tamamını değiştirmek gerekebilir.

boş mercekli farın tanesi 750ytl :D

sistem çok basit ; 2 seviye sensörü ve kontrol ünitelerinden oluşuyor.

ayrıca sistem hız bilgisi alıyor (radio pin 5)

yol bilgisayarı her durumda uyarı verir

içinde "Low beam" geçen bir uyarısı var bu durumda ampüller yada ballastlarda sorun var demektir..

mesafesi için ise "headlamp range adjustment" uyarısı verir.

bunlar yok ise sorun yok demektir

ister farlarınızı yansanayi ister orijinalleri ile değiştirin yada çıkma kovalayan..

fakat farları ayarlattırmanız lazım sonrası araca kalıyor.

boş mercekli farın tanesi 750ytl :D

sistem çok basit ; 2 seviye sensörü ve kontrol ünitelerinden oluşuyor.

ayrıca sistem hız bilgisi alıyor (radio pin 5)

yol bilgisayarı her durumda uyarı verir

içinde "Low beam" geçen bir uyarısı var bu durumda ampüller yada ballastlarda sorun var demektir..

mesafesi için ise "headlamp range adjustment" uyarısı verir.

bunlar yok ise sorun yok demektir

ister farlarınızı yansanayi ister orijinalleri ile değiştirin yada çıkma kovalayan..

fakat farları ayarlattırmanız lazım sonrası araca kalıyor.

Teşekkürler

Geri