Kusura bakma konuyu yeni gördüm. Para+sabır+zaman+sanayide vakit geçirmeyi sevmek+çelik gibi sinirlere (en önemlisi) sahipsen neden olmasın. Volkswagen, toplanması kolay olan araçların başında gelir. Resterasyon aşamasının ilk etabı olan söküm işlemleri sırasında mutlaka aracın başında bulun, gerekli gördüğün yerleri mutlaka fotoğrafla yoksa daha sonra çok sayıda artan parça olacaktır. Araçta şasi olmadığı için herşeyi bir anda sökmeyin. Önceliği taban sacına verin, taban saçı elden geçtikten sonra temel atılmış sayılır. Temizlenmesi, nazik, zor bulunan, yağlanması gereken parçaları yanına al evinde bunları elden geçirip koruma altına al. Renk olayına girmeden evvel döşemeci ile fikir alışverişinde bulunup uyumlu renkler seç. Belki toplamda en az 10.000 liraya mal olur (araç bedeli dahil) ama piyasada aynı paraya bulacağın vosvos; 1- seninki kadar temiz olmayacaktır 2- her yerinde emeğin olduğu için aracını daha çok seveceksin. Diğer yandan senin lehine olan en önemli bir konu bu araçlardan piyasada bolca bulunduğu için tanınıyor, benim aracı hiç görmeyen tanımayan ustalar var, takıldığımız bir yer olunca internetteki resimler haricinde bakacağımız bir model, örnek yok. Geçenlerde bagajda duran bir parça vardı. El kadar bir saç parçası. Ne olduğu, nerenin olduğu belli değil. Yarısını kestik başka yerde kullandık, meğerse radyatör koruyucusu tarzında bir şeymiş. Dün iki ufak parça daha buldum aradık taradık bir anlam veremedik. Sonunda tesadüfen ön kaput koruma lastiği olduğunu anladık. En önemlisi parça sıkıntın olmaz. Örneğin çatlayan ön camı halen bulamadım. Türkiye'deki imal eden fabrika kalıplarını hurdaya vermiş. Yardımcı olabileceğim konular için (cep telefonum 24 saat açık) elimden geleni yaparım. Şimdiden hayırlı olsun diyelim mi?