Volkswagen!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Astra'm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
VW 'de otomatik DSG varsa benim corsamda manuel DSG var ! ;)

golf 7 çok güzel bir araç bence. DSG sorun çıkarma olasılığı var ama şu an ki şanzumanları nasıl bilmiyorum. 7 ileri olanlar sorun çıkartabiliyor ve garanti kapsamında değiştiriliyor. sonrasında çıkarsa sorun biraz sizi üzebilir. ama diyorsanız ki otomatik araç alıcam ben sorununa bakmaz gözüm kapalı DSG şanzuman seçerim. otomatiklerde maalesef opel sınıfta kalıyor..

Özellikle opel otomatikler de vites geçişleri işkence...

Valla ismini vermeyeceğim Türkiye'nin en büyük filo sahibi kiralama firmalarından bir tanesinin servis müdürünün dediği şu şanzıman tam otomatik değilse uzak dur. dgs easytronic edc alayı fıs demişti.. kiralamaya verdikleri jetta dsg lerin çoğunun süresi dolmadan iade olduğunu çoğunun şanzıman arızası verdiğini iletmişti. bende hani dsg var iyi falan diyorlar diye sohbet ederken geçmişti.. Opelin tam otomatik araçlarını kullanmadım daha ama kendilerine geçen gün yaptıkları açıklamada şuanki otomatik şanzımandaki tüm eksilerin yeni şanzımanla ortadan kalkacağını iletmişler...fiat albea speedgear şanzımanlı kullanmıştım. gerçekten güzel bir şanzımandı easytronicti ve geçişler falan hoşuma gitmişti bnm.

siz otomatik vites araba kullanmayı bildiğinizden emin misiniz? hem yokuş çıkacaksınız hemde araç düz yolda gider gibi vites değiştirecek öyle mi? yaa arkadaş bu iş düz viteslide bile böyle değilken bırakda vites değişimleri daha yüksek devirde yani daha fazla güç üretildiğinde, daha fazla tork sağlandığında yapsın. gaz pedalı konumu, yol eğimi ve aracın yük durumu vites değişimlerini etkiler. bunun yanında kullandığın aracın güç/tork grafiğini incelemeni öneririm. altınızda ki araç 200hp'lik değil malesef ;)

bu arada siz kesinlikle OPEL marka aracınızı satın ve OPEL'den kurtulun. OPEL markasını sizin gibi kötüleyerek varolan piyasasını düşüren kullanıcılarla işi olmasın, olmasın ki araçlarımızın gerçek değeri ortaya çıksın...

Düz yolda 3200 de vites değiştirir mi bi insan hemde 1 de tamam onu geçtim
Manuel olarak 2 den 1 e atsam patinaja sarıcak sonra bi fren arkadaki sana patlatcak. Opelin otomatiğinden ve motorundan şikayetciyim konfor ve donanımdan asla opel düşmanıda değilim.

Manuel olarak 2 den 1 e atsam patinaja sarıcak sonra bi fren arkadaki sana patlatcak. Opelin otomatiğinden ve motorundan şikayetciyim konfor ve donanımdan asla opel düşmanıda değilim.

otomatigine bir sey demem evet sorun var ama 1.3 minicik bir motor dan cok sey istiyormussunuz gibi geldi bana.

evet değiştirir. mesela aracınız yüklü klima açık 1'den 2'ye 2000 devirde almam şahsen basarım yani. özellikle 1.3 dizelse deviri biraz yüksek tutarım ki araba bayılmasın...

Bide Yeni Bir şey keşfettim manuelde bile olsa Gazın Dibinde Tık diye bişey varya pedalın sonuna geldiğini anladıgım şey

(EasyTronic) manuelde bile olsa oraya basasrsanız direk kickdown yapıyor olması gereken vitese atıyor.

Son düzenleme:
Bir kaç forum sitesinde okudum adamlar masraf çıkarması durumunda 7000TL masraf çıkardığı şeklinde yazılar okudum korkmadım dersem yalan olur boru değil yani 7000 TL EDC CWT bu sistemlerde aslında güzel.

evet abi doğruda 7000 tl yi servis karsılayabiliyor ve aracın sahibine 2000-3000 tl arası masraf ödetiyor...vw forumunda çok değiştiren var...
mekatronik değiştiriyorlar genellikle...sorunsuz bir şanzıman denilmez ama sorun acmasıda şans diyorum ya benim aracta öle bakarsın yarın sorun acar bu belli olmaz...elmizden gelen bakımlarını zamanında yaptırmak gerisi arabanın insafına kalmış...ama kullanıcı faktörüde önemli..

Opelde easytronic Şanzımandan bıktım diğer tam otomatik şanzumanda pek iyi değil fakat dsg Hem kickdown hemde Normal kullaımda aşırı başarılı derim. Niye soğudum mesela Antalya 100.yılda alt geçitten geçiyoruz tam çıkışda trafik sıkışık ve durmam gerekiyor neyse tam yokuş başlangıcında durdum.dörtlüyü yaktım yavaş gelsinler diye neyse işte az ilerledi baya ortalara gelicez araç 1e attı 2 de yokuşta dip gaz basıyorum yok. sporta bastım yine yok. Dedim yapacağınız arabayıda fitesinizide (vites.) ta. ..........
Dedim KRedisi bitsin satıcam direk. 20 bin km oldu daha yeni. seneye 40 bin anca

Ayrıca 2 ye atarken 3200 civarında attı 2 ye.

bende otomatik kullanıyorum ve gecen samsundaydım ve dik dik yokuşlar var vites yokuşta 3500-4000 arasında deviri buldu inanırmısınız...neden mi sonradan öğrendim yokus algılayıcı sistem varmıs yokuştaotomatik olarak vitesi geç atıyormuş...bu gayet normal...

Son düzenleme:
Geri