Volan+Marş Motoru

evet ya bende sürekli bu volan konularını okur oldum, sonra bende dinliyorum arabayı sabahları, debriyaja ayağımı koyunca vuruntu sesi gibi ses geliyor ama bu nedense beni rahatsız etmiyor, sonuçta araba dizel, -5c de çalıştırıyorum ses normal gibi geliyor bana :D

ben biraz takıntılıyım ama benden görüp aynı modelin cosmosunu alan arkadaşın corsasına bir vuruyordu bir ses vardı. sanki alttaki komşu sesten rahatsız olmuş da tavana oklavayla susun vuruşu yapıyor :)

Yani sallayın gitsin :) şuan benim araçta dahi var özellikle sabahları debrijaya basınca uğultu geliyor bırakınca garc gurç acayip sesler geliyor :) ellemiyorum nezaman parçalanır yerinden kopar birşeyler ozaman çekerim kenara yüklerim çekiciye götürürüm :D

Ya bu marş olayı bende de oldu bi ara Motor sıcak oldumu kontak açtığımda marş takılı kalıodu bi kaç saniye bırakmıyordu cızzırtı yapıyordu ustaya sordum böle dedi marş dinamosu takılı kalıo baya masraf açar felan dedi ama son 1 aydır felan ses kesildi sıcak bile olsa ses gelmio debriyaj setini değiştikten sonra çıkmaya başlamıştı ses sonra kesildi.

merhabalar, sabit volant taktıktan sonra zarar vermemesi için şarz motorunu değişmeye gerek varmı? Sadece oynak volantları bozmasın diyemi şarz değişiyor?

astra 1.3 cdti arac sahibiyim , aynı sorun bir hafta öncesine bende de vardı , servise gittim 1600 hesap çıktı , sorun volant ve debriyaj seti deediler , araştırdım aynı parçayı istanbul oparda iisini beraber kdv dahil 880 tl ye buldum ,20 kargo 150 de işçilik toplamda 1050 tlye hallettık , suanda ne ses kaldı performansı da arttı aracın , aracın cekısınde bır düşüklük yoksa kafaya takma derım ama sesle beraber performans kaybı da varsa değiştir gitsin kafan rahat etsin. servise kesinlikle gitme .

şimdilik ara ara ses yapıyor kafaya takmalık değil. Ben sadece marş motorunun değişimi volanın arızalanma hızını keser mi diye merak ettim. öyleyse marş motoruyla sıyıralım diye :)

Geri