Bir zaman karşılaştığım bir olayı örnek vereyim;
Araç yolda giderken, gaza bastığım halde ara ara gaz kesiyordu, servise gittim, gaz pedalı değişecek dediler o günün şartlarında 750-1000tl, değiştirmedim o şekilde 2-3 ay daha kullandım. Bu arada araştırdım forumlarda ve bir yerde bu sorunla karşılaşmış birinin paylaşımını gördüm. Paylaşımda fren müşürünü değiştirerek sorunu çözdükleri yazıyordu. Servisime gittim, durumu anlattım, gaz pedalında ısrar ettiler yine değiştirmedim.
Bir zaman sonra araç arada bir marş basmamaya ve ekranda anlam veremediğim bir kaç hata vermeye başladı. Birincide böyle yapıyor, ikinci marşta çalışıyordu. aküsünü değiştirdik. Akü değişiminden sonra bir gün hiç çalışmadı ve ekranda fren arızası yazdı. Servise götürdük olan biteni tekrar anlattık. Akşam aracı teslim almaya gittiğimde araç yine çalışmadı

ne yaptınız diye sorduğumda fren müşürü hariç birçok şeyi değiştirmişlerdi

fren müşürü dedim yine, iyi peki hadi bi de onu deneyelim edasında fren müşürünü değiştirdi usta. Ve sorun çözüldü 40tl'ye hem de...
Yeni nesil ustalarımız ezberci malesef... araştırmak yok... deneme yanılma yöntemi ile hareket ediyorlar... deneme tahtaları da araçlarımız