Vites değiştirme devir aralıkları

efe topdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar ben normalde kalkar kalmaz 2. vitese ve diğer vitesleride 2500 devirde vites değiştiriyorum, dün rampada durmak zorunda kaldım 1 vitesten 2. vitese 2000 devirde geçtim ve araba yokuşu çıkarken zorlandı motordan değişik bir ses geldi ve arıza ışığını yaktı, bugün aynı yokuşta özellikle durdum 1. vitesten 2. vitese 3500 devirde geçtim araba çok rahat çıktı ve arıza ışığı söndü.Vites aralıkarını kaç bin devirde geçmemiz gerekiyor, yokuşlarda kalkışlarda uzun tutmamız mı gerekiyor.

Bende genelde 2500 devirde değiştiriyorum şu ana kadar pek bir sorun yaşamadım bahsettiğin konu hakkında tabi araçlar farklı

benden sana tavsiye viteslerini aracının maximum torkunda değiştir..3500 4000 arası.yokuşlarda biraz daha artır bunu.araba kullandığını anlarsın hemde

Peki 3500 4000 arasının araca ve yakıta zararı olmazmı, 1 den 2 ye geçiş aralığı ne olmalı?

Peki 3500 4000 arasının araca ve yakıta zararı olmazmı, 1 den 2 ye geçiş aralığı ne olmalı?

yolun durumuna göre değişir, düz yolda 1. viteste devir yapmanın gereği yok 2 bin devirde 2 ye at.

Rampa vs eğimli yerlerde maximum tork devrinde kullan.

Dümdüz yolda 3500-4000 devir kullanarak araba bağırtılarak da gidilmez :),hem cebe zarar, dümdüz eğimsiz bir yol için 1500 devir de yeter hem ekonomi olur.

Örneğin 50 kmh'de 4. viteste kullanılması gibi.Ekonomi yaparsın. yani işin kısası sadece rampa ve dik eğimli yollarda maximum tork devrinde kullan.Yokuş aşağı gaz verme boşa atma .Diğer türlü 2500 devirde vites değiştirmenin hiç bi zararı olmaz.Arada birde 4500-6000 yaparsın şöyle kendine gelirsin:)

aracında yol bilgisayarı olan arkadaşlar devirli ve devirsiz kullanımdaki tüketimlerini buraya yazsınlar örnek 3 vites 90 ve 4 vites 90 düz yolda ne gösteriyor..kafadan atmadan sadece aracında bilgi ekranı veya yol bilgisayarı olanlar

aracında yol bilgisayarı olan arkadaşlar devirli ve devirsiz kullanımdaki tüketimlerini buraya yazsınlar örnek 3 vites 90 ve 4 vites 90 düz yolda ne gösteriyor..kafadan atmadan sadece aracında bilgi ekranı veya yol bilgisayarı olanlar

Ben yazayım, çok sık, vectra cd 2.0'da kullanıyorum.

örenğin 3 . viteste 60 la giderken 10 litre civarı gösteriyor, 4 attığınızda gaza ani tepkiler vermediğin sürece 7-8 litre civarı gösteriyor. Söylediklerim düz eğimsiz yol için geçerli.

Geri