Vergilerinizi Ödemeyi Unutmayın arkadaşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O değilde bu kaçak geçişlerde kitledikleri %1000 adamın ağrına gidiyor sonra da Allah Peygamber demeleri yok mu? Ulan hangi ülkede %1000 faiz var?

dönem vergisi : 336TL 2 Adet 672TL Toplam

Corsa 1.7 Dti Kasko Değeri : 14800TL %5 740TL yapıyor.

böylelikle alt kademeye geçemiyoruz :)

Artık poliçelerde araç bedeli yazmıyor o hesabı şimdi nasıl yapacaklar peki? (:

Abi yardımcı olayım dedim :kop::kop::kop::kop:

Yardımları keş olarak kabul ediyorum :) (Araçlar; 2 adet 2000 cc, 1 adet 1700 cc. Allahtan araçların hepsi de 16 yaş ve üzerinde)

16 yaşın keyfini sürüyorum, 123 lira :) Muayenemiz de geldi, ancak sağ ön lastiğimin sağ kısmında kabaklaşma var, emaneten bir teker bulup da gideceğiz sanırım muayeneye, aradığım jantı bulsam alıp öyle giderdim :)

Stepnenin durumu nasıl?

Artık poliçelerde araç bedeli yazmıyor o hesabı şimdi nasıl yapacaklar peki? (:

Burada ayrıntılı liste var. Listenin en alt kısmında eski model araçların kasko değerlerini gösteren tablo da mevcut.

Burada ayrıntılı liste var. Listenin en alt kısmında eski model araçların kasko değerlerini gösteren tablo da mevcut.

Yok abi benim demek istediğim, son değişiklikle 2013 model galeriden araba alıp kasko yaptırsan da poliçede araç bedeli ibaresi yer almıyor ya, işte neymiş pert durumunda araç bedeli mevcut piyasa şartlarında değerlendirilecekmiş.
Kasko bedelinin %5 inden fazla vergi ödeyenler alt kademe indiriminden faydalanıyorlar. Araç bedeli hesabı biraz şaibeli olduğu için nasıl hesaplayacaklar diyorum. Mesela şimdi ben 20tane ilan açsam araç bedelini 15bin yazsam bunu referans gösterip 817lira vergi ödüyorum, kasko bedelinin %5'i 750lira yapar indirimden faydalanmak istiyorum desem.. :confused: olmaz ya işte, dediğim durum oydu..

abi keşke hatırlatmasaydınız bizde iki araba iki motor için bayılıcaz depresyona girdim gece gece:D

Yok abi benim demek istediğim, son değişiklikle 2013 model galeriden araba alıp kasko yaptırsan da poliçede araç bedeli ibaresi yer almıyor ya, işte neymiş pert durumunda araç bedeli mevcut piyasa şartlarında değerlendirilecekmiş.
Kasko bedelinin %5 inden fazla vergi ödeyenler alt kademe indiriminden faydalanıyorlar. Araç bedeli hesabı biraz şaibeli olduğu için nasıl hesaplayacaklar diyorum. Mesela şimdi ben 20tane ilan açsam araç bedelini 15bin yazsam bunu referans gösterip 817lira vergi ödüyorum, kasko bedelinin %5'i 750lira yapar indirimden faydalanmak istiyorum desem.. :confused: olmaz ya işte, dediğim durum oydu..

http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/kasko-deger-listesi

Türkiye sigorta birliği araçların kasko değerleri için bir tablo hazırlıyor, bu tablo hakkında sitesinde yaptığı açıklama;

"Birligimiz üyesi sigorta sirketlerinin sigortaladiklari motorlu kara tasitlarinin kasko degerlerini belirlemelerinde yardimci olmak üzere, piyasa fiyatlari gözönüne alinarak saptanan ve sektör içi bir hizmet geregi Birlik üyelerine duyurulan bu fiyatlarin yapilacak islemlerde esas alinmasindan, TSRSB hiç bir sekilde sorumluluk kabul etmez."

Bu da devlete ait bir site (http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1207)

Stepnenin durumu nasıl?

Stepnenin lastiği yanaklarında 8-9 tane yarıklı bir şekilde duruyor savaş abi, lastiğim patlamıştı, söküp lastikçiye stepne ile gideyim demem de pek işe yaramadı o da yolda patladı nasıl bir şanssa bendeki o şekilde gittim sinir küpü olmuş bir şekilde :) Yeni set lastik alma gibi bir durumum olmazsa vectra sahibi arkadaşımdan ön lastikleri emaneten alırım artık

Burun sizlere bir haber daha vereyim......

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda benimsenen ve Genel Kurulda da ele alınarak yasalaşması beklenen torba kanun teklifi ile vatandaşa yeni bir külfet geliyor. Ehliyetlerinin değiştirilmesini öngören madde uyarınca 24 milyon sürücüden her biri, 101 lira tutarında ‘’’Değerli kağıt bedeli’’ ödeyecek.

Kanun teklifi, ehliyetleri süreli hale getiriliyor. Sürücü belgeleri, ömür boyu kullanılamayacak ve 5 ya da 10 yıllık periyotlarla yenilenecek. Yenileme sırasında sürücünün sağlık durumu kontrol edilecek. Ehliyet sahibi olan ancak daha sonra sağlık sorunu yaşayanlara yeniden ehliyet verilmeyecek.

Kanun teklifindeki maddeye göre, 24 milyon sürücü ehliyetini değiştirirken trafik harcı vermeyecek. Ancak ‘’Değerli kağıt bedeli’’ ödeyecek. Bu miktar 2013 yılı için 101 lira olarak tespit edildi. Böylece Maliye 24 milyon sürücünün her birinden yeni ehliyet için 101 lira alacak.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunun CHP’li üyeleri Aydın Ayaydın, İzzet Çetin, Musa Çam, Bülent Kuşoğlu, Ahmet Gümüş, Kazım Kurt, Mevlüt Aslanoğlu, Müslim Sarı ve Aşkın Türeli, komisyon raporuna yazdıkları muhalefet şerhinde bu konuya değinerek şöyle dediler:

‘’Teklifte harç istisnası getirilmekle birlikte, değerli kağıt bedeline ilişkin bir hüküm yoktur. Bu durumda vatandaşlar, ehliyet yenilenmesinde 2013 yılı için 101 lira olarak belirlenen ve her yıl Maliye Bakanlığınca güncellenen bu tutarı ödemek durumunda kalacaktır. Ehliyetlerin yenilenmesinde, harç alınmayacak ancak değerli kağıt bedeli alınacaktır. Bu konu mali hesapların gölgesinde kalmamalı, sürücü belgesi yenilemelerinde değerli kağıt bedeli de alınmamalıdır’’

Gazeteport

Geri