Vergilerinizi Ödemeyi Unutmayın arkadaşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şimdi açıklama yapıldı bizim 101 gayma 15 düşmüş...

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 24 milyon sürücüyü ilgilendiren ehliyet değişikliğiyle ilgili 'ödenecek miktarı sadece maliyetini karşılayacak şekilde 15 lira olarak değiştiriyoruz açıklamasında' bulundu.

Buyur buradan yak... memurlar.net sitesinde yayınlandı açıklama millet tepki gösterince anında 101 olan rakam 15 indi resmen milleti enayi yerine koyuyorlar millet ses çıkarma utanmadan 101 alacaklar pes... millet onlar gibi bedavadan yaşamıyor...

Şimdi açıklama yapıldı bizim 101 gayma 15 düşmüş...

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 24 milyon sürücüyü ilgilendiren ehliyet değişikliğiyle ilgili 'ödenecek miktarı sadece maliyetini karşılayacak şekilde 15 lira olarak değiştiriyoruz açıklamasında' bulundu.

Buyur buradan yak... memurlar.net sitesinde yayınlandı açıklama millet tepki gösterince anında 101 olan rakam 15 indi resmen milleti enayi yerine koyuyorlar millet ses çıkarma utanmadan 101 alacaklar pes... millet onlar gibi bedavadan yaşamıyor...

Yanlış bilgi :)
Zira açıklamadaki 15 TL sadece ehliyetin maliyet bedelini ifade ediyor. Ücreti belirlemek için; hükümet toplanacak, karar alınacak, resmi gazetede yayınlandıktan sonra geçerlilik kazanacak. Yani agaların yaptıkları her zamanki taktik. Önce ortaya bir şey atıyorlar, ondan sonra gelen tepkileri izliyorlar, en sonra da asıl tavırlarını ortaya koyuyorlar ;).

Abi ama şu var ki vatandaş tepki gösterinde anında çevirmeye başladılar... ama sanma ki 15 üzerinde bir fiyat çıksın... pek sanmıyorum...

Abi ama şu var ki vatandaş tepki gösterinde anında çevirmeye başladılar... ama sanma ki 15 üzerinde bir fiyat çıksın... pek sanmıyorum...

Ben cebimden çıkacak paraya bakarım, teferruatlar beni ilgilendirmiyor. Bu iş asla 15-20 TL ile bitmez. Yeni çekilmiş resim diyecekler bu resmi kim çekecek? Yeni sağlık muayenesi diyecekler. Bu muayeneyi kim yapacak? Biz önceden 5 yılda bir ehliyetlere vize yaptırırdık. Bir vizede sağlık muayenesi istemezlerdi, diğerinde sağlık muayenesi isterlerdi. Yani 10 yılda bir heyet raporu alınırdı. Ben ülkenin büyüklük ve imkanları bakımından ilk üçe giren hastanesinde çalıştığım halde önce "orası olmaz" derlerdi, bastırınca ısrarlar neticesi raporu kabul ederlerdi. O zamanlar bir hastanede heyete girmek sıkı bir paralara mal oluyordu, şimdilerde işlemler daha kolay, yeterki paran olsun ;)

İşte bu rapor olayı baya tuzluya patlayacağı kesin çünkü tahmini olarak en az 100 den başlar...

Onun da bir kolayını bulurlar, özel sağlık kurumları ile anlaşıp bastır parayı al raporu yaparlar, demedi deme ahanda buraya çiziyorum :).

Onun da bir kolayını bulurlar, özel sağlık kurumları ile anlaşıp bastır parayı al raporu yaparlar, demedi deme ahanda buraya çiziyorum :).

Abi seni bilmem ama ben sürücü belgemi aldığımda özel bir hastaneden almıştım :D normal hastaneye gittim ana baba günü artık özele gittim bir gün içinde aldım :sopa:

Emekli olunca eski iş yeri ayakları falan geçmiyor, bütün emekliler aynı torbanın içindeyiz :)

101'in 15'e inmesi, 15TL üzerinde 700% kazık girişimi demek olmuyor mu?

Bu arada, bu 101 olayından sonra birkaç forumda 1999 Depremi sonrası MTV vergileri bir anda 2x katına çıkarılmıştı, onu da ilettim arkadaşlara. O zaman da yizbinlerce otomobil sahibine MTV 2x ödettirilmiş ancak sonradan uygulama iptal edilip ödenen paralar iade edilmişti... O zaman Ecevit, şimdi Erdoğan, isimler - söylemler değişiyor ancak sonuç değişmiyor.

101'in 15'e inmesi, 15TL üzerinde 700% kazık girişimi demek olmuyor mu?

Bu arada, bu 101 olayından sonra birkaç forumda 1999 Depremi sonrası MTV vergileri bir anda 2x katına çıkarılmıştı, onu da ilettim arkadaşlara. O zaman da yizbinlerce otomobil sahibine MTV 2x ödettirilmiş ancak sonradan uygulama iptal edilip ödenen paralar iade edilmişti... O zaman Ecevit, şimdi Erdoğan, isimler - söylemler değişiyor ancak sonuç değişmiyor.

Deprem sonrası ekstra MTV bütün araçlardan değil de sadece LPG li araçlardan alınmıştı diye hatırlıyorum. O dönem alınan yardım mahiyetindeki geçici deprem vergileri birçok kesim tarafından çok eleştirilmişti ama o vergileri eleştiren muhalefetteki siyasiler de nedense iktidara geldiklerinde geçici deprem vergilerini kaldırmak yerine kalıcı yaparak kesin çözüm buldular :).

Geri