vectra lpg atiker gösterge?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jonturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jonturk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
mrb arkadaşlar,

2 gün önce lpg taktırdık ve şuan aşırı memnunuz, herhangi bir problemi yok. takılan sistem atiker ve 43 lük simit depo takıldı. benim sormak istediğim şu

-depoyu 60 tl ye fulledim göstergede 4 çizgi yandı ve 130 km olmasına rağmen (şehiriçi - dışı karışık) ışıkların hiçbiri sönmedi. bu demek midir ki her çizgi 130 140 km gider. yoksa ışıklar tam olarak kesin bilgi vermeyebilir mi?

-ayrıca eğer gaz bittiğinde kırmızı ışık yanıyor ve sesli olarak ikaz ediyor sanırım; ışık yandığında depoda kaç lt gaz kalmış demektir?

ek olarak: arabayı çok sakin ve aşırıya kaçmadan devirsiz kullanırım

Son düzenleme:
Hocam bende de simit depo var.
bi kere simit depoda gostergeye sakın aldanma. oyle bir genelleme yapamazsin. simit bende bazen 200 km sonra 4 çizgi düsüyo.
Sen bir kaç depo bitene kadar kullan ve hepsinde km sifirla. ve bak kaç km gidiyorsun diye. ben 35 litre ile şehir içi 380 400 km yapiyorum. artık kendimi ona gore ayarliyrum.
Gostergeye aldanma simit depoda.

60 tl ye 400 şehiriçi giderse çok iyi, şehirdışıda 450 falan gitse gerçekten çok hesaplı. ben 50 tl bezinle 200 km gidiyordum :)

lpgde göstergeye güven olmaz;en güzeli km hesbıdır; gaz alınca kmyi sıfırlayıp bitene kadar kullanmak;bitince tekrar gaz alıp kmyi sıfırlamak en doğru ölçüm yöntemidir; lpg şamandıralarının hepsi yanıltır;hele depoyu fulleyip 100km gidip tekrar fulleyip şukadar yakmış diye bir ölçüm de yanıltıcı olur;en güzeli bitirerek ölçmektir;lambalardan ilki 130 kmde söner belki ikinci 140. kmde sönecektir; lambalar daha da aldatıcıdır; gaz bitince kırmızıya geçer ve sesli uyarı verir;bu konumdayken depoda kalan gazın basıncı aracı hareket ettirmeye yetmeyecek durumdadır;yani ötme anında benzine direk geçiş yapar....

fulleyıp benzıne gecınceye kadarkı km olcup ona gore davranın göstergeler gerçeği yansıtmıyor...

Ve ben bunu ustayla konustum nonmalde tüpün ağzı assayamı ne bakması lazımmıs ama tesisatı zor olduğu için kimse uğrasmıyomus ve oyüzden göstergede hata olabiliyomus ama bende pek olmuyo::)

üye arvişi adı altında kendiniz tanıtınız yoksa konu kilitlenecektir ...

bende de atiker var ve simir depo var.. 42 litrelik olması lazım benim deponun... ledler tam olarak ayarlı değil ama hep aynı kmde sönüyorlar... aralarında 10kmlik falan bir fark var.. bir ara arakablo alıp kendim düzeltmeyi düşünüyorum...

Geri