Konu güvenlik değil yanlış anlattım sanırım. Ben Opelden daha kalitelidir demedim hiçbir zaman. Daha güvenlidirde demedim. Lütfen şu düşüncenizi silin aklınızdan. Hiçbir konuda daha iyidir demiyorum çünkü herkesin düşüncesi kendine göre farklıdır. Hyundai dediğimiz markanın tarihi yaklaşık 30 senelik fason üretimle başlar. Adamlar bizim fiat lisanslı ürettiğimiz yerli montaj tofaşlar gibi başlamış. Ama bizim gibi aynı araçları 20 sene üretmemiş geliştirmiş. Amerikada satış rekorları kırmış Santa Fe ile Genesis ile. Şimdide IX55 ile.
Bir arkadaş demiş ya önce insigniaya rakip çıkarsın diye. İnsignia sınıfında Grandeur var aynı zamanda biraz daha ucuz bir seçenek olarak Sonata var. Ama donanım olarak yetersiz kalır İnsignia'ya Bu arada İnsigniadanda üst segment araç üretiyor Hyundai. Opelin yapamadığını yapıyor yani. Genesis ve Genesis Coupe'yi inceleyin. Türkiye gibi ülkeler dışında hiçbir ülkede Getz Accent era matrix falan bulamazsınız. Adamlar Grandeur'u Korede taksi olarak kullanıyor. Adamlar bu araçları sadece bizimki gibi ülkeler için üretiyorlar. Özellikle servisleri kesinlikle Opelinkinden daha iyi çalışıyor eminim bundan arkadaşımda 2008 model Santa Fe var. Ticari satışları çok başarılı olduğu için. Taksiciler sürücü kursları vs. alıyor bu araçları. Aynı segmentte adamlar hem getz hem i20 üretiyor. i20'nin daha lafı bile geçmedi ama bunca zamandır konuşulanlarda. Yine diyorum Getz Corsadan iyi falan değil. İ20'de değil... Ama corsada mükemmel sayılmaz. Corsadan daha iyi olan 2010 yılının otomobili seçilen Polo var. Üretim yılı itibariyle zaten Polo daha genç Getz'e bakalım birde... Araç sanırım 2002den beri üretiliyor. Ve kola kutusu. i20'yi bilemem binmedim sürmedim. Ama i30 ilk çıktığında testine katılmıştım gerçekten başarılı bir donanımı var koltuk ısıtma vs. sürüş pozisyonu iyi malzeme kalitesi alman araçları kadar olmasada japonlardan üstün. Yol tutuşu sınıfına göre iyi durumda. Fiyatıda uygun rakiplerine göre. Bence iyi bir seçenek ama param yetiyorsa Golf alırım Astrada değil. Şuan Corsam var. Fiyat performans ortalaması olarak kıyasladığımda ben aldığımda en mantıklı araçtı. He şimdi yeni polo çıktı tahtını salladı. Memnunmuyum evet. Ama en iyisi değil. Kendi öz eleştirim bu benim ben bindiğim aracın en iyisi olduğunu düşünmüyorum. Opelde mükemmel değil. Hyundai'de eski kola kutusu araçlarını üretmiyor Getz ve Accent era'yı dışarıda tutarsak güzel bi yapılanma içindeler hatta E segment Genesis ve yine E segment Ix55 ile güzel bir atılım yapıp Amerikadaki pazar paylarını büyüttüler. GM kendi amerikan araçlarıyla bu pazarı kaybederken biz taksicilerin kullandığı accentleri vectrayla karşılaştırıyoruz hala...
Bunlarda Hyundai'nin ödülleri sitesinden aldım
HYUNDAI’NİN DÜNYADAKİ ÖDÜLLERİ:
• 2006’da Amerika Kalite Kurumu’ndan “En üstün kalitede üretim” ödülünü aldık.
• J.D. Power and Associates “En güvenilir 3. marka” olarak Hyundai’yi seçti • 2007’de ABD’de sınıfının en güvenli aracı, Avustralya'da yılın dizel otomobili yine biz olduk.
• 2008’de İspanya’da yılın otomobili ve sınıfının en kaliteli aracı yine bir Hyundai oldu.
• Yine 2008, yine ABD... Yılın iç tasarımı ve yılın çevre dostu otomobili yine bir Hyundai oldu.
• 2008’de ABD’de sınıfının en kaliteli aracı, sınıfının en iyi seçimi ve sınıfının en güvenli aracı unvanlarına layık görüldük.
• Yine 2009’da aynı araştırmada dünyanın tüm otomobil markaları içinde, birçok markayı geride bırakarak 4. olduk.
• Ve bununla da kalmadık. 2009’da Kuzey Amerika’da “Yılın Otomobili” ödülünü aldık.
• 2009’da ise Hyundai yine J.D. Power and Associates araştırması sonuçlarına göre Amerikalılar tarafından “En güvenilir lüks olmayan marka” seçildi.
• i20 ve i30 modelleri Euro NCAP güvenlik testlerinden en yüksek derece olan 5 yıldız aldı.