Vectra CDX Ses Problemi

bayazitemre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Yaklaşık 3 ay önce 2001 Model Vectra CDX aldım. aracı aldığımda alttan gelen sesler yüzünden araça binesim bile gelmiyordu. aldığımın ertesi günü hemen tamircime gittim. alt takımlarda değiştirmediğim parça kalmadı. amortisör ve takozlarıda değiştirdim. düz yolda hiç ses almıyor. çukura girince aşırı rahatsız edici bir seste gelmiyor. fakat kasisli yollarda araç lok lok gibi tok bir ses çıkarıyor. hızlı giderken daha çok geliyor. bu ses aracımın sağ tarafından ve orta kısmına doğru geliyor. sağdan geldiğinden eminim ama ortadan da hissediyorum yani soldan herhangi bir ses yok. sessiz bir mekanda aracın sesini dinliyorum. düz yolda ses yok ama tırtıklı ve kasisli yolda araç kımıldayınca bile lok lok bir ses geliyor (tabi araç yavaş kımıldadığı için bu ses az duyuluyr hızlıyken bariz şekilde duyuluyor). alt takımlarda değiştirmediğim 1 yada 2 parça kaldı zaten onlarada noral dedikleri için değiştirmedim. ön viraj demir lastiklerini de değiştirdim. fakat gelen parçanın iç çapı biraz dar. çıkarttık bir kaç tane daha viraj demir lastiği denedik hepsi dar geldi. şuanda üstündeki dar olanı (2-3 mm. kadar) tamircim bu sesin viraj demir lastiğinden kaynaklanabileneciğini söylüyor ama bana pek inandırıcı gelmedi. bir fikri olan varmı

eksozt a bi baktır. gevşemiş olabilir. bizim 97 vectra da tam 3-5 sene problemi çözememiştik meğerse eksozt gevşemiş....

Valla aynı arayışı bende yaptım sorun aynı amortisör takozları kafaları ön terazi kol lastikleri tablalar rot rot kolu her şeyi denedim hatta torpido gözünü bile boşalttım.ses yapabilecek her şeyi eksoz contası değişti klima hortumları radyatör herşeye bakıldı.kontrol edildi.o lokurtu en aza indi ama halada yok değil sorunu bulursan banada mesaj at.

kesinlikle haklı volkan, bide arka teker de altve üst olmak üzere 2 adet rotil var genelde üst değilde alttaki rotilin (sanırım rotildi adı yanlıs olabilir ama,yinede tam emin değilim isminden) eskimesi sonucu bi gevşeklik oluyor ve bu aracın kıc atmasına sebebiyet veriyor bahsettikleri vectra kıc atıyor olayıda zaten bu.

1-egzoz mutlka kontrol edilsin sürten değen sallanan yerlere bakılsın
2-arka teker büyük ihtimalle alt rotilleri ve mümkünse üst rotileeride gözden gecirilsin.
diyorum,yinede farklı fikirlere acık kalın,tansu ustamız ve daha bir çok ustamız konuda size yardımcı olabilirler
saygılar.
G
Ü
N
C
E
L

CDX SES Problemi.

arkadaşlar teşekkür ederim. egzostla alakalı olduğunu sanmıyorum ki komple egzosta baktırdım herhangi bir sorun yok orda. bugün yine aracın sesini dinledim. düz asfaltta giderken motoru stop ediyorum (tabi hız yok) sesi dinliyorum çok yavaş olduğum halde lokur lokur ediyor. ses bu, buldum ama nerden geldiğini bilmiyorum. araç hızlanınca da doğal olarak bu ses artıyor ve lokur lokur gibi tok bir ses çıkarıyor. anlayamadım. fikirlerinizi bekliyorum. teşekkürler.

sımdı ön takımda degısen veya degısmeyen parcaların adını belırtmemıssın.
1 ust takozlarını degısmemıssın ses ordan gelıyor olabılır
2 ust takozları degısmıssen gevşek kalmıs olabılır.( gevsek olan somun allatkı somundur)
3 amartisörlerı degısmıssın bozuk cıkma sansıda var. degısmemıssın amartisördende olur.
ses rahatsız edıcı degılse bozuk yolda nede olsa az sekılde ses gelmesı normaldır.

bu arada kendını üye arşivinde formata uygun sekılde tanıtmamıssın. öncelıkle orda kendını bı tanıt. gözumden kaçmış

Son düzenleme:
ya eski arabamı aldığımda benim başımdanda böyle bir olay geçmişti ama sebebi çok komikti yetkili servis bile zor buldu sebebini,sağ ön lastiğin su tahliye kanallarının arasına küçük bir çakıl taşı girmiş ama lastik taşı araç hareketliyken atamamış,araç yavaş giderken ses azalıyor hızlanıncada ses artıyordu servisin bakmadığı yer kalmadı en sonunda lastik ve rot-balansçıları buldu,taşı çıkarınca ses kesildi...

CDX SES Problemi.

Değiştiğim parçalar : Amortisörler (önce delphi marka aldım taktırdım baktık çok rahatsız ediyor GM markayla değiştirdim), üst takozlar,rotlar, z rotu, tabla burçları, viraj demir lastikleri. alttaki tüm somunları tekrar sıktırdım ama hala ses var. bugün yine tamirciye gittim. bir saat denedik arabayı. düz giderken bile lıkır lıkır bir ses geliyor (sanki patlak lastik yalpalaması gibi), araba çukura girdiğinde böyle bir ses yok. tekerlekler dönerken ses geliyor düz yolda az ama kasisli ve tırtıklı yollarda bariz. tamirci herşey sağlam dedi. araba düz giderken amortisörler çalışmazkende ses yapıyor dedi. bir de aks'lara bakalım dedi. müsait bir zaman baktırıcam bende. inşaallah buluruz.

arkadaşım amortisörlerin üzerine bağlı bi aygıt var adını hatırlayamadım.bilye gibi bişey.bende de aynı sorun vardı değiştirttim ses kesildi.

Geri