vectra cdx hava kütlesi sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lorca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lorca

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar

bende vectra cdx var sorunun şu

sevrise gösterdim hava kütlesi ile ilgili dediler parça değişmesi lazımmış
araba yolda giderken bi anda tekler gibi oluyor vites değiştirirken yada ışıkta durucakken boşa atınca istop ediyor ve göstergede su vanası gibi bi işaret yanıyor bazen sönüyor

bide son zamanda abs ışığı ve t diye bişey var o yanıyor sönüyr yanınca gösterge paneli çalışmıyor sönünce çalışıyor

ve gösterge panelinde F diye bi işaret çıkıyor bazen

servise gösterdim abs sorunu hallettik dediler geri çıktı

yardımcı olursanız sevinirm ne yapman gerkeiyor bide şu hava kütlesi parçası bana 270ytl dediler fiyatı uygunmu

su vanası dediğin motor işaretidir. motorda sorun olunca yanar bilgilendirme amaclı olarak. hava kütlesi dediğin oksijen sensörü olabilrmi acaba? t diye bir ışlık demişssiniz "TC" olabilir mi?

Tc evet dediğim yanlız motor işaret olabilir ama servisten hava kütlesi diye demişlerdi tam bilmiyorum sadece bildiğim küçük bi parça dedi anlamadığım devamlı yanmaması bazen yanıyor bazen sönüyor bide o yol göstergesinde çıkan F harfi nedir

tc = tracking control yani çekiş kontrol sistemi. F ilk defa duydum desem yeridir yani. daha bilgili birileri yorum yaparlarsa daha iyi olur. yanlıs bilgilendirmeyim.

hava kütlesi dediğiniz

hava akışdebimetresi galiba
vites değiştirince stop etmeye yaklaşıyorsa araca normaldir yapar gaz yemez araba...

işaretleride tech2 ye baglatınca cıkar ortaya..
fiyatta normal bence...

200-300 arası oynar debimetre fiyatı...

Geri