vectra C lastik ebatı..

sevki_alkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhabalar ,

aracımın üzrndeki 215 / 55 / 16 ebatındaki lastikleri değiştircem fakat 215 / 45 / 16 olarak değiştmyi düşünüyorum... bana bunun faydası veya zararı ne şekilde olur.. ayrıca lastik basınç sensörleri ne şekilde etkilenr..şimdiden teşekkrler..

saygılar...

Jantını değiştirmediğin sürece lastik basınç sensöründe bir problem olacağını sanmıyorum.Basınç aynı basınç neticede...Sadece jant değişimlerinde diğer janta sensörleri aktarmak gerekiyor...
Lastik ebatının dezavantaj kısmına değinirsem; Daha sert bir araban olacaktır, konforundan çalacaktır.Türkiye şartlarında bence çok da gerekli değil ama zevk senin tabii ki

yakıta etkisi olurmu acaba _?

Jant değişmeden yanak küçülünce lastik çapı küçülüyor sanırım. Yakıtıda etkiler çekişi de bence...Ama olumlu mu olumsuz mu bilemiycem. Ben olsam bu tarz bi değişiklik yapmazdım. 17" olsa tamam ama jant değişmeden ince yanak doğru değil gibi. Mantık yürütüyorum sadece...

ben 215 yerine 205 taktım sensörlerde bi sorun olmadı o ebatta da düzgün çalıştılar bi sorun yaşamadım ama 65 yerine 45 sanki yol tutuşununda kayıba yol açar gibime geliyor yakıt bence fark etmez çünkü beat gene 16 inç olcak aynı lastiği çevirecek araç

ben 215 yerine 205 taktım sensörlerde bi sorun olmadı o ebatta da düzgün çalıştılar bi sorun yaşamadım ama 65 yerine 45 sanki yol tutuşununda kayıba yol açar gibime geliyor yakıt bence fark etmez çünkü beat gene 16 inç olcak aynı lastiği çevirecek araç

Aynı lastik olurmu, jant aynı yanak ince. Ne oluyor o zaman, lastik çapı ve dolayısıyla çevresi azalıyor. Bir turda aldığı yolda azalıyor yani.. Sen genişliği küçültmüşsün o ayrı...

jantı değiştirmek istemiyorum aslında yanklarıyla oynamak istiyorum 55 ten 45 düşürmek istiyorum.. daha tatlı bir görüntü alabilirim diye düşündüm

Geri