vectra c 1.6 motordan gelen ses!

tarıkyılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar birkaç gün önce farkettim arabamın motorundan tuhaf bir ses geliyor. rolantide çalışırken tok bir takırtı geliyor tıpkı dizel motor sesi gibi.hafif gaz verince ses de artıyor gibi ama bazen de duyulmuyor.subap vuruntusuna benzetemedik biz ama ne olduğunu da anlayamadık.bu arada 3000 km önce 60000 km bakımını yaptırdık triger devirdaim vs. değişti.cumartesiye randevu aldım servise götürüyorum sizce ne olabilir? konuya vakıf arkadaşların değerli fikirlerini yardımlarını bekliyorum.

soru çalışmadığınız yerden mi çıktı ?:D:D

Son düzenleme:
sanırım başına böyle birşey gelen yok !

24 saat olmamış henüz,
arka arkaya 3 mesaj atmışsınız, bir de sitem ediyorsunuz...

Bence biraz sabır ;)

Sorununuz hakkında yorum getirecek olursak, eğer motorunuz soğukken ses çok yapıyor ve ısındıkçada ses azalıp yokoluyorsa, kuvvetle muhtemel MONİFOLT'tan yapıyor olabilir...

benim başıma buna benzer bir iş geldi araba traktör gibi çalışıyordu ustanın birine gittik subap iticilerinden dedi değiştirdi ses kesilmedi sonra başka bir ustaya gittim ses emme manifoldundan geliyor dedi manifoldu söküp tamir ettiler bu tamirat bana 120 ytl'ye maloldu.şimdi gayet memnunum hiç ses yok

emme manıfoltundan gelen ses genelde rolantıde duyulmaz gaza basınca bı ince bi şakırtı çöker. cogu kısı dırek olarak sıbop ıtıcılerınden der ama o ses manıfolttan gelıyordur.

emme manıfoltundan gelen ses genelde rolantıde duyulmaz gaza basınca bı ince bi şakırtı çöker. cogu kısı dırek olarak sıbop ıtıcılerınden der ama o ses manıfolttan gelıyordur.

valla benimkisi rölantidede aynı şekilde ses yapıyordu ve usta emme manifoldunu söküp bana gösterdi sesi yapan yer burası dedi bende gözümle görünce ikna oldum.

valla benimkisi rölantidede aynı şekilde ses yapıyordu ve usta emme manifoldunu söküp bana gösterdi sesi yapan yer burası dedi bende gözümle görünce ikna oldum.
doğrdur olabılır zaten genelde dıye belırttım rolantıde yapan basıma gelmedi hiç:) ama bu ses için çok ugrasanlar oluyor.

24 saat olmamış henüz,
arka arkaya 3 mesaj atmışsınız, bir de sitem ediyorsunuz...

Bence biraz sabır ;)

haklısınız ama vaktim yoktu gerçekten zaten sabah serviste olucam. gitmeden önce fikrinizi alayım dedim. teşekkürler ilginize !

Geri