vectra-b performans sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan s-ata
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

s-ata

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1997 model vectra-b gl (1600) kullanıcısıyım.aracım tüplü (brc marka)yaklaşık 1 hafta önce arabamda ki bazı sorunlar canımı sıkmaya başladı.1. 2. ve 3. viteste giderken gaza fazla basmama rağmen araç hızlanmıyor,motor bağırıyor ama sanki boşta dönüyor gibi sürekli yapmıyor ama ara ara yapıyor ve sorun teşkil ediyor.
Diğer sıkıntı ise gaza bastığımda araç gazı geç veriyo ,yani normal giderken 3.viteste hızlanıp 4.vitese geçiyorum ve gaza basmaya devam ediyorum ama gaza basmama rağmen ilk 2-3 saniye hiç bi değişiklik olmuyor sonra birden bağarmaya başlıyo motor ,araca brc servisinde programı yeniden yüklettim ve filtresini değiştirdim ama sorun değişmedi.
Yardıma ihtiyacım var ne gibi problemim var yardımcı olacak arkdaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Peki benzindeki durum nedir sorunlar aynen devam ediyormu,
önce sorunun lpg den mi? yoksa araçtan mı kaynaklandığını ayırmak lazım.
sorun benzinde de aynı ise bobin ile alakalı gibi görünüyo.

benzindede aynı durum mevcut,gaza bastığım halde motor bağırıyor fakat araç hızlanmıyor.

herseyden önce 3 le kalkmayi denedinmi??? debraj testi anlaminda

hayır,3 le kalkmayı hiç denemedim.Nasıl oluyo debriyaj testi bilgi verebilirmisin.

simdi kardesim arabanin performance arizasini baska yerde aramadan cünkü sen 1-2-3 fitesde bagiriyor ama araba cekmiyor diyorsun arada 4 fitesde de oldu diyorsun burda yapilacak ilk islem debraj kaciriyormu??? olur...onun icin araci calistir 3 tak kalkis yapmaya calis eger arac hemen inkinip stopa kacarsa debrajda sorun yok ama zorlanarak da olsa harekete gecer stop etmez ise debraj san ömür..ama debraj iyi ise o zaman buraya daha net detay verirsin bizde Allah izin verirse yardimci oluruz gecmis olsun

Bana debriyaj balatası gibi geldi.Gitmeyipte bağıran araba kaçırıyor demektir.Zaten yazmışsınız geç topluyor demişsiniz.Debriyaj kavramayı geç yapıyor.Bence baskı balatada sorun var yani bitmiş olabilir.

Bunu test etmek için el frenini sonuna kadar çekin ve 1. yada 2. vitese takın.Gaza hiç basmadan yavaş yavaş debriyajdan ayağınızı çekin.Eğer araç stop etmezse baskı balata değişecek demektir...

debriyaj kaçırmasının en güzel testi 4. viteste aracı 3500 devrin üzerine çıkartmak. kaçırıyorsa sanki debriyaja basılı gibi araç devri yükselir ama araç hızlanmaz.

Hepsini denedim ama debriyaj kaçırmıyo.Bi arkadaş triger kayışını değiştir dedi (değiştireli 40.000 km ye yaklaştı ihtiyaç varmı bilmiyorum)
Başka bi arkadaşta buji ve buji kablolarını değiştir dedi ayrıca bobin varmış onuda değiştir dedi.
Ne yapmam lazım bilmiyorum.

Trigerin gider daha..bujileri degistir egzantrik devir sensorune de baktır..

Geri