vectra b motor sıcaklığı

ilginç olan o zaten :) benim araç corsa ama çevremde çok vectra sahibi var. onlarda gördüğüm bir durum bu. sende neden hiç olmamış bilmiyorum ama 95-100 ü çok görüyorlar. bir de bir arkadaş opeller için sıcak motorlar yorumu yapmıştı. katılıyorum, diğer markalar gibi değil gerçekten. biraz sıcak çalışıyor bu makineler. birde çakılı değil hararet opellerde. önceki arabam ford du, ne yaparsan yap ibre olduğu yerde dururdu :)
fordlarda sistem çok farklı. hararet muşürünun sogutma sıvısıyla direk olarak bi teması söz konusu değil. ayrıyaten bazı araçlarda hararet göstergesi içerden bakıldıgında fazla kımıldamıyor gibi görunsede bilgisayara bagladıgımda sureklı inip çıkıyor yanı içeriye fazla yansıtmıyor

Bugün dur kalk değil de dur kal tarzı bir trafikte yaklaşık 1.5 saat kaldım.
Araç otomatik vectra B. Sıcaklık 90 civarında kaldı, nadiren 90'ın üzerinde az çıktı. Zamanında hararet sorunu sonrası fana direk hat çekmiştik Team Opel'de, sonrasında da Motorsilk koymuştum motora. Motorsilk ne derecede etkilidir bişi demem zor.

Slm!
Şehiriçi yoğun trafikte vectra b de motor sıcaklığı 90 nı biraz geçince (92 olabilir) fan devreye giriyor. Uzun zamandır bu arabayı kullanıyorum şuana kadar 100 dereceyi hiç görmedim.

Normal hararet 90-93 derece oynar ama 105 dereceye kadar normal kullanabilirsin. Ama hararetin devamlı 100 derece civarında geziyorsa motor suyunu ve soğutma sistemini bi kontrol ettir.

105C dereceye kadar normaldir. Sanaayide opellere sıcak motor yada kırmızı motor derler. Ancak bazı uyanıklar yada opelin bu şekilde dizayn edildiğini bilmeyenler "aa 100ü geçmiş, motor iptal.yapalımmı abi) derler ki bunlara itibar etmemek lazım..

105i geçmesinede katiyyen izin verme.
:eek: 105 mi suyun kaynama sıcaklığı kaçtı ya. benim bilğim tofaş grubuda aynı opellerle, 95 derecede felan fan çalışır. bunun altında olursa ya hava şartları yada termostad düşük derecededir.

normalde 80-90 seviyesinde seyrediyo ama ğecenlerde uzunyolda araba baya yüklüydü tepe tırmanışlarında 100 e doğru yaklasıyodu

bizimki de normalde 80-90 civarı oluyo..
ama klima açtığımız zaman 100'ü geçiyo...

calısma sıcaklıkları gayet normaldır
fanları buyuk zaten devrede oldugundan sıkıntı yasanmıyor

:eek: 105 mi suyun kaynama sıcaklığı kaçtı ya. benim bilğim tofaş grubuda aynı opellerle, 95 derecede felan fan çalışır. bunun altında olursa ya hava şartları yada termostad düşük derecededir.

:) tamam su 100 santigrad da kaynar ama 100 olur olmaz buhar olup uçmaz o su. 0 santigradda da küt diye donmuyor. -2 santigradda su olur mesela. yavaş yavaş buzlu su olmaya başlar.
sonuçta su 100 derece ama motor çok çok daha sıcak. hala onu soğutuyor. eskimoların buzdolabını ısıtıcı olarak kullanmaları gibi yani.

Son düzenleme:
:) tamam su 100 santigrad da kaynar ama 100 olur olmaz buhar olup uçmaz o su. 0 santigradda da küt diye donmuyor. -2 santigradda su olur mesela. yavaş yavaş buzlu su olmaya başlar.
sonuçta su 100 derece ama motor çok çok daha sıcak. hala onu soğutuyor. eskimoların buzdolabını ısıtıcı olarak kullanmaları gibi yani.
peki abicim bişe daha sorcam 105 dereceyi görüyorsa su termostad 105 derecelik olması gerenkiyo dimi.yoksa fan devreye girer ve soğutur. böyle bi termostad varmı

Geri