dediğiniz gibi atiker sıralı sistemde sürekli arıza çıkaran bir sistemmiş ve bir şey sormak istiyorum tüp biterken sistem ikaz verdiğinde dit dit dit diye bu tüp bittimi demek yoksa azaldımı demek oluyor eğer bitti demek ise benim arac bugün tek marş alıyor yok azaldı ise başka sorun röleyi başka bir araçtan aldım denedim benim röleyi de o araça taktım sorun yok yani büyük ihtimalle tüpten yada tüpün kalibrasyon ayarında gaz kesici de hemen yani 6-7 ayda bozulacak bir zavazingomu onu çok merak ediyorum.
ben gaz kesiciyi değiştirtmenizi tavsiye ederim.hangi parçanın ne kadar ömrünün olduğu ne zaman bozulacağı belli değil.1 gün içindede bozulabilir,10 yılda bozulmayabilir.bende sistemi yeni taktırdım.dediğim parça 3 ay içinde arıza verdi.ve beni arabadan soğuttu.arabaya binesim gelmiyordu.dediğim parça 15-20 tl bir şey zaten.diğer parçaların yanında tabiri yerindeyse devede kulak kalır.parçaların bozulmasına gelince lpg yada aracın diğer parçaları değiştirilmesinde veya bakımında ustanın el marifetide önemli.bazı usta parçayı sökerken veya takerken yöntemini tam olrak bilemiyor ve parçayı zorluyor.bu da bozularak arızaları neden oluyor.benim başıma geldi.