ve Rijkaard Galatasaray da

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sertcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bunlar fani şeyler...!

Dünyanın en iyi hocaları da gelse, dünyanın en iyi futbolcuları da gelse Türkiye'de bişiler oluyor adamlara...Bu takımlarımız, çok büyük takımlardan, çok büyük liglerden, ne hocalar, ne futbolcuları aldı, harcadı, gittikleri liglerde yine fırtınlar estirdiler...
Memleketimin havası suyu yaramıyor adamlara.. ;)
:)

Herşeye rağmen hayırlı olsun diyelim...

hayırlı olsun bı yandan uzuldum hagi veya luseceyı beklıyodum :D

on numara transfer başkanı kutluyorumm türkiyeye gelebilecek en iyi yabancı teknik direktörlerden biri...

sözleşmeyii imzaladı ntv spor canlı verıyor hayırlı ugurlu olsun :D:D

Reejkard olmasada zaten bu ligta galatasarayın alacağı en kötü sıralama bu sezonki gibi olur. eğer yönetim skibbeyi göndermemiş olsaydı bu takım hem şampiyon olurdu hemde uefa da final oynardı.

Reejkard gibi kaliteli futbolcularla çalışmaya alışmış adamın çok fazla iş yapacağını sanmıyorum. Galatasaray zaten vizyonu olan bir takım başına cevat hocada gelse hem avrupada hemde bu ligde neler yapabileceği belli. Reejkarın elinde sihirli değnekmi varki avrupada bizi sınıf atlacak? ayrıca bunu kimle yapacak? Sabriylemi?, hasan şaşlamı?, ümit karanlamı?, volkan yamanlamı?

bence fazla hayal görmeye gerek yok.

Bu isimler olduğu sürece Galatasaray'ın başına kim gelirse gelsin sonuç HÜSRAN olur.

Reejkard olmasada zaten bu ligta galatasarayın alacağı en kötü sıralama bu sezonki gibi olur. eğer yönetim skibbeyi göndermemiş olsaydı bu takım hem şampiyon olurdu hemde uefa da final oynardı.

Reejkard gibi kaliteli futbolcularla çalışmaya alışmış adamın çok fazla iş yapacağını sanmıyorum. Galatasaray zaten vizyonu olan bir takım başına cevat hocada gelse hem avrupada hemde bu ligde neler yapabileceği belli. Reejkarın elinde sihirli değnekmi varki avrupada bizi sınıf atlacak? ayrıca bunu kimle yapacak? Sabriylemi?, hasan şaşlamı?, ümit karanlamı?, volkan yamanlamı?

bence fazla hayal görmeye gerek yok.

Öncelikle, Skibbe hakkında yazdıklarınıza katılmıyorum.. Skibbe yüzünden bu durumlara düştük.. Kusura bakmayın ama eziğin tekiydi, teknik direktör adına hiç bir vasfı yoktu..

İkinci olarak, bizim ülkemizde Türk teknik direktörü asmak-kesmek, yargılamak ve istifaya zorlamak çok kolay.. Ancak bunu yabancı teknik direktöre yapamıyoruz.. Cevat Hoca'yı bende destekliyorum, adam çıktı, paşalar gibi takımı yönetti ve şampiyon yaptı bizi.. Ancak devam etseydi, 2 yenilgi, 2 beraberlik sonrası onunda kuyusunu kazardık biz..

Son olarakta, Rijkaard'a okadar para verildiyse, onun istediği ve takıma gerekli olan oyuncular transfer edilir.. Paralar 'umarım' sokağa atılmaz..

Dediğiniz gibi, Hasan Şaş zaten gelecek sezon oynayamaz, Ümit Karan'da öyle.. Sabri her nekadar boş beleş bir adam olsada, yaptıkları Galatasaray'ımıza yakışmasada, bence gününde olduğu zaman iyi işler başarıyor, tabi buda sezonda 5 maçı geçmez.. Volkan Yaman konusunda ise, bende yollanması taraftarıyım, hiç başarılı değil...

Gitmesi gerekenler, Ümit Karan, Shabani Nonda, Hasan Şaş, Volkan Yaman, Cassio Lincoln, Tobias Linderoth ve daha aklıma gelmeyen oyuncular olabilir...

Kiraya verilmesi gerekenler, Aydın Yılmaz, Serkan Çalık, Mehmet Güven, Yaser Yıldız, Serkan Kurtuluş..

Umarım herşeyin hayırlısı olur, UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı bir sezon geçiririz, tabiiki Turkcell Süper Lig'te ve Fortis Türkiye Kupası'nda da en kuvvetli ve şampiyonluğa en yakın taraf biz oluruz..

Ben takımdan bir kaç ismi örnek olsun diye verdim. yoksa gönderilecekleri sırayla yazsam takımın yarısından fazlasını bırak oynatmayı floryanın kapısından sokmam içeriye.

Skibbe konusuna biraz daha açıklama getirmek istiyorum sanırım yanlış anlaşılıyor; ben çok çok teknik üstünlüğü olan bir hoca olduğunu zaten ifade etmedim, ama başarılı olduğunu ve olmayada devam edeceğini söyledin. enazından bülent korkmazdan daha faydalı olacağına inancım tamdı. takımı bir bütün yaptı, küskünlerde bir arkadaşlık ortamı oluşturdu bence en büyük başarısı lincoln ve baros gibi isimleri bu takımda en üst performansla oynatabilmesiydi.

Bu lincolne kulüp dünyanın parasını vermiş. adam oynasada oynamasada bu parayı alacak. sizce başarı bu adamı kazanıp son damlasına kadar faydalanmakmı yoksa adamı küstürüp kadro dışı bırakmakmı?? bir hatırlayın bakalım sezonun başında ligin en çok gol atan takımı kimdi? şiir gibi futbol oynatıyordu bunca kazma adama. bir tertip ve bir sistem vardı. uefa maçlarında özellikle yabancılarımız en üst seviyede performans sergilediler. skibbe gidene kadar gol ortalaması 2 den fazla idi.

Bülent korkmaz geldikten sonraki durum ortada fenerbahçe bile averajını düzeltip bizi geçti.

Bu topcularla uefada final oynar derken bunu kast etmiştim. bu ligi zaten şampiyon götürürdük. Uefa kupasındada hiçbirzaman bu kadar dandik takımın kaldığı yarı final ve final yakalama şansımız bence olamaz. biraz motivasyonla ki bence bunu skibb e yapıyordu biz bu topcularla o finali oynardık.enazından alisamiyende 2-0 dan 2-3 maç vermezdik.

Fatih terim dönemine gelince o dönemde yetişen Türk topcuları hem çok genç hemde çok yetenekli bir jenerasyondu. Üstelik en büyük şansları dünyanın en iyi yabancı topcuları ile beraber idman yapma ve maç yapma şansı yakalamış olmalarıydı.(örn; Hakan Ünsal isabetli bir orta yapıp bir şut atamazken Hagi döneminde biraz topa vurmayı öğrendi)

Ben orda Fatih terimin çok üstün bir etkisi olduğunu düşünmğyorum %50 bile değil bana göre. Şimdi milli takımı çalıştırıyor. üstelik sınırlı kadrosuda yok. kimi isterse alıp oynatabilir. neden milli takım dökülüyor?

Sakın bana avrupa şampiyonasında 3. olduk demesin kimse nasıl olduğumuz belli.

hayırlı olsun büyük başarıdır gelmesi para yada başka bişey işine karışmasınlar ve izlesinler.
bazılarını çok üzecektir:D:D:D

Hiçbir oyuncu camiadan büyük olmamalı. Sabri efendi utanmadan F.Terim'e yalvarmış, hocam para alamıyoruz, borç içinde yüzüyoruz diye. Ulan Allah'tan kork be. Sizlerin aldığı parayı bu ülkede hiç kimse almıyor. Zamanında ayağına giyecek ayakkabın yokken, dolmuşlarla Florya'ya idmana giderken son model arabaları ne ile aldınız. Üç beş kuruşu bir arada görünce hemen spor arabalar alacağınıza önce başınızı sokacak bir ev alın. Bu futbolcu bu sezon GS veya milli takıma ne kadar faydalı oldu da utanmadan ağlıyor. Koysunlar bakalım satış listesine kim alacak. Yöneticiler biraz kendine gelmeli, harcadıkları paraların hesabı sorulmalı. Futbolculara maç başı ücret verilmeli, kabul etmeyenlere yol gösterilmeli. Başka takımlarda sorun yaratan futbolcuların, teknik adamların yeni takımlarında da sorun yaratma olasılığı çok yüksekken ne demeye bunlara dünyanın parası ödenir. GS'da iki yıldır sakat olan, bir yıldır doğru dürüst top oynamayan, çocuk gibi ona buna küsenlere sözleşme gereği ödenen paraların hesabını kim verecek, bence yönetimden tahsil edilmeli ki sırf hava atmak için bir daha bu tür futbolculardan uzak dursunlar. Bir futbolcunun ona buna küsme lüksü yoktur, o bulunduğu bir takımın işçisidir, memurudur. Biz görevdeyken işimize gelmeyince amirlerimize küsebiliyormuyduk veya zayıf alınca öğretmenlerimize tavır koyma hakkımız varmıydı? Bazı futbolcular aşırı ukala ve şımarık. Kendilerini bir halt zannediyorlar. Neden artık bazı futbolcuların sesi soluğu çıkmıyor. Geçen yıllarda satış listesine konunca o çok konuşanlara, hava atanlara ikinci ligden bile teklif gelmemişti. Geçen sene Hakan'a kaç tane kaliteli kulüp talip oldu? Kendini efsane zanneden Necati nerelerde şimdi, Hasan Şaş'a talip olan var mı? Sabri'yi kim alacak? Bu sorular böyle uzar gider.

Son düzenleme:
Geri