uzun yol

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan copcu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iki defa vectrayla gittim arabam 94 modeldi 98 ve 2001 tarihlerinde ikidefa gittim sorun cikmamisti harika gidip gelmistim 2005-2007 dede 523 bmw ile gittim sükür simdiye kadar bir sorun yasamadim umarim zafi dede sorun cikmaz..Allahin izniyle sende rahat rahat gidersin zaten uzun yol arabalara iyide geliyor hep buralarda dolasmaktan onlarda bunaliyor:D yedek lastik mevzusuna gelince bende var ama enistemde yok oda giderken benim kislik yedek lastigi veriyorum birde krikoyla dört kol bijon anahtari oda gidip geliyor sendede kislik lastik varsa onu al yanina bosa yeni lastik alma yol ve arabayada bakim her ne olursa olsun bilgiye ihtiyacin olursa bana yaz seve seve yardimci olurum..eger denk gelseydi zaten sizin ordan geciyordum beraber takilirdik angaraya kadar..ordan ver elini adana/osmaniye..

abi ben 18-19 gibi cikyorum. sila yolu diye bir yer var oraya bakarsan izine gidenler yol bilgileri felan güncel haberler var tavsiye ederim.yedek lastigim kislik o hazir dach box almayi da düsünüyorum sen navi kullandinmi ben ikinci kez yola cikacam ilkinde dayim vardi iki araba bu sefer tek bende navi var bilmiyorum sapitirmi yolda becker marka

Mehmet abi sen yine de yanına bir harita falan al da ne olur ne olmaz. Hiç bilmiyorum ülkeler arası yolları ama sanırım belirli yollara girdin mi zaten dümdüz gidersin navi ye de ihtiyaç kalmaz. Bir sapak zamanlarında lazım olur. Onda da navi ye bakar haritadan kontrol eder yoluna devam edersin.

abi ben 18-19 gibi cikyorum. sila yolu diye bir yer var oraya bakarsan izine gidenler yol bilgileri felan güncel haberler var tavsiye ederim.yedek lastigim kislik o hazir dach box almayi da düsünüyorum sen navi kullandinmi ben ikinci kez yola cikacam ilkinde dayim vardi iki araba bu sefer tek bende navi var bilmiyorum sapitirmi yolda becker marka

yok Mehmet ben navili gitmedim sen yinede bugra nin dedigi gibi harita al en azindan otoban numaralarini takipte yardimci olur..ben yollari taniyorum gerek yok ama yine de burdaki araba kurulusu adac tan yol haritasi her zaman alirim sen (macaristan) budapeste üzeri sirbistana giriyorsun yaklasik 170 km sonra belgrad dasin nis otobanina biniyor devam ediyorsun nis e yaklasirken hürriyet tesislerinde konaklamani tavsiye ederim güvenli bir yer yeniden yola ciktiginda pirot üzeri bulgar gümrügüne giriyosun devam istikamet sofya ..... ben basini agritmayim eger istersen sana güzergah hakkinda bilgi verebilirim....NOT: aman dikkat hiz limitlerini asma hatta 80 yazan yerde 70 git.. sirplar ve bulgarlar cok firsatci sayet aksilik olurda polis durdurursa sakin polisle polemige girme pasaportunu verme 10 euro yeterli oluyor cogu zaman ..son yillarda sorun yasamadim ama ilk gidislerimde ufak tefek olmustu..pasaportunu kaptirdiginda rüsveti cok istiyorlarmis arkadaslardan duymustum..

opeller uzun yolda çok rahat ve sessiz şöforü yormuyor ama senin yolun uzun bence uyku olayını biraz ciddiye al, yola araçla beraber zinde ve sağlam çık ara ara uzun olmayan molalar ver.iyi yolculuklar

Bende bişey ekleyeyim. Almanya da yapılan kasko ve Haftpflichtversicherung benim bulunduğum dönemde Doğu avrupa ve Türkiye de geçersiz kalıyordu. O yüzden ADAC üzerinden ek sigorta yaptırmıştım. YOl hizmetinde falan da ADAC Türkiye yi kapsayan hizmet isterseniz ek prim talep ediyor. O da yıllık 20€ falan idi o zamanlar. Gİdeceğiniz süre için 1 aylık falan ek sigorta yaptırın yoksa buralarda başınıza bi kaza falan gelince çok zorluk çıkarıyor alman sigorta şirketleri.

yok o eskidendi simdi ful olarak kasko ve Haftpflichtversicherung ödeniyor türkiyenin neresinde olursan ol sorun yok benim tüm olarak adac hatta adac saglik sigortasi kasko hepsi var Allah gerek etmesin ama icap eder diye yaptiriyorum ne olur ne olmaz hani derler ya yola cikanin isini Allah bilir..yine de belki bilmeyen arkadaslar olabilir aciklamalarindan dolayi tesekkürler,Gökhan..

benim sigorta tr de gecerli deyil gümrükte sigorta yaptiriyorum ÖAMTC kayitliyim avusturyanin ADAC i sayilir fransaya giderken yolda kalmistim arbami cektiler viynanaya kadar haritayi burdaki öamtc soruyum varsa alayim

benim sigorta tr de gecerli deyil gümrükte sigorta yaptiriyorum ÖAMTC kayitliyim avusturyanin ADAC i sayilir fransaya giderken yolda kalmistim arbami cektiler viynanaya kadar haritayi burdaki öamtc soruyum varsa alayim

aslinda bizim burdaki adac haritanin yaninda birde birkac yapraklik yol bilgileri kagidi veriyor üstünde km km otoban numaralari ve sehirler yaziyor böylece kocaman haritayida acmak zorunda kalinmiyor..

agbiler gercekten silaya gitmek guzel ama gelde bakki yol uzun....

gturkiyeye gidecekseniz kesin ve kesin yaninizda navigatie olsun bu sart + ne olur ne olmaz diyede yaniniza bi HARITA kesin alin (biz boyle gittik turkiyeye) bende tomtomGO910 var turkiye haritasi icinde vardi gercekten cok kullanisli...ama unutmayalimki avrupada bu navigatie lerden aldigimiz kaliteyi ve dogrulugu hic bir zaman baska ulkkelerde alamiyoruz...onun icin yaniniza bi harita KESIN alin...

hayirli yolculuklar gule gule gidin gule gule gelin....

Geri