Bugün muayeneyi hallettim. Saat 2.5-3 gibi giriş yaptım, 8.5 gibi çıktım.

Bir arkadaş sıra numarası almıştı da böyle oldu. Yoksa en az 1 saat daha koymak lazım üstüne.
Her neyse şimdi asıl bombamı yazacağım. Belki yanılıyorumdur belki birilerinin günahını alıyorumdur ama benim anladığım kadarıyla olay çok ilginç...
Arabamı hazır biçimde belirtilen istasyonun önüne getirdim. Bagaj kapağını açtım, kaputu açtım bekliyorum. Bir görevli geldi aracı çalıştırın dedi. Gerekli işlemler yapılırken bir diyalog geçti aramızda:
- Abi memleket neresi?
+ Hatay.
- Burada nerede otuyorsunuz?
+ ...........'da.
- Orası neresi abi?
+ Falanca taraf.
- Öğretmenevi'nin oradan geçiyor musun abi?
+ Geçerim de hayırdır?
- Abi ben otelde kalıyorum. Oraya kadar beni de götürsen...
+ Tamam olur.
- Peki abi, siz aracı arka tarafta bekleyin.
Arka tarafa geçmeden biraz izleyeyim dedim. Aracı dönen silindirlerin içine aldı eleman. Ön tekerlerle çok uğraşmadı. Ancak arka tekerleri en az 5-6 kez denedi. Öne aldı, arkaya aldı. Tekrar tekrar denedi. Sonra araçtan indi. Arkadaki başka bir görevliyle bir şeyler konuştu. Şahit olamadım ancak son laf "Olmaz öyle yapamazsın, geçiremezsin" falan şeklinde oldu.
İçimden aracın frenleriyle ilgili sorun çıktığını düşünüyorum. Ama aynı zamanda elemanın benden aldığı söz icabı ufak şeyleri mazur göreceğini de düşünmüyor değilim. Neyse araç arkaya doğru ilerlerken ben de arkaya geçtim. İçeride de bayağı bir oyalandı, oraya baktı buraya baktı v.s... Ben aracın muayeden geçmeyeceğini bir sorun çıktığını düşünmeye başladım. Hatta yanımdaki arkadaşlara şaka yollu olarak geçirmezse götürmem falan dedim. Bir süre sonra aracın kontrolleri bitti. Malum kağıdı imzaladım. Görevli, bizi üç kişi görünce hepiniz aynı araçla mı geldiniz diye sordu. Yok deyince biraz rahatladı. Otele gidecek olan üç kişilermiş. İyi sorun olmaz dedim, üç kişiyi götürebilirim. Bu arada benim bandrol yapıştırıldı v.s... Raporu ve elemanları bekliyorum. Muayene olmamış da yaklaşık 5-6 araç falan var. Çok bekler miyim acaba diye düşünürken bir on dakika falan geçti. Sonra benim eleman geldi. Belgelerle birlikte elini kolunu sallayarak "Tamam abi, siz gidebilirsiniz, kusura bakmayın beklettik." falan deyince şok oldum. "Hayırdır?" dedim. Bir şeyler söyledi ama sanki düşmanıymışım gibi davrandı. Ben de çok kıllandım. Sonuçta iyilik yapacak taraf benken ilginç bir durum oluştu. Yanına gittim. "Hayırdır, bir sorun mu var? Neden gelmiyorsun?" dedim. Bir şeyler geveledi ama anladığım kadarıyla ya birileri bunları şikayet etmiş ya da amirleri kızmış fırça kaymış. Çünkü diğer görevliler de ben orda olduğum sürece son çıkan araçlara gidecekleri yerleri soruyorlardı.
Neyse efendim ana fikre gelirsek; istasyon berbat bir yerde kurulmuş, her taraf it dolu, toplu taşıma yok. Bu elemanların evlerine nasıl gidecekleri bir sorun. O nedenle son çıkan araçlara nereye gideceklerini sormalarını normal karşılıyorum. Onları falanca yere kadar götürmelerini istemelerini de anlarım. Ancaaaaaaaak, muayenedeki kozu kullanarak bunu yapmaları çok ahlaksızca. Ben muayene bittikten sonra hemen gitmek isteyebilirim. Onu bekleme gibi bir lüksüm yok. Ancak vizeyi alıp alamadığım bir muamma olursa bir nevi ona gebe kalmış olurum ve rahatlıkla beklerim. İnsanları böyle bir durumda bırakmak ne kadar etik bilemem?!
Kısacası muayenemi yaptırdım, vizemi aldım, rahatladım. Ancak unutamayacağım bir anı ve tecrübe oldu. En başta dediğim gibi belki de ben yanlış anlamışımdır, belki de birilerinin günahını alıyorumdur. Ama benim anladığım ve çözümlediğim bu...