Üzümü yemeyip bağcıyı döven TÜVTURK

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Bugün muayene için hazır olarak istasyona bir arkadaşımla birlikte gittim. Randevu için boş gün bulamayıp alamadığım için mecburen sabahın dördünde randevusuz olarak gittim. Yaklaşık 6 saat beklemeden sonra sıra bana geldi. Görevli bagajı açtıi LPG'ye baktı geri kapattı. Sızdırmazlık aldınız mı, dedi. Hayır gerek yok diye biliyorum dedim. Neymiş efendim tankın üstündeki tarih 04/09 şeklinde olursa istiyorlarmış. 04/2009 şeklinde olmalıymış. Ne fark eder, her iki şekilde de 10 yılı tamamlamıyor desem de apar topar paramı iade edip yolladılar. Sinirimden çatlayacaktım. Arabanın başına gelince 2 yıl önce aldığım LPG-CNG ruhsatı aklıma geldi. Hemen tarihine baktım, daha 2 günüm vardı. Arkadaşın da son günü idi. Tekrar içeri girdim ve müdür yardımcısı ile görüştüm. Durumu anlattım. Belgeleri sundum. Haklı olduğuma ikna ettim. Ancak gel gelelim onlar bağcıyı dövmeyi seçip muayeneyi yapmadılar. Kanun böyleymiş!

Elimde kapı gibi ruhsat vardı, LPG sistemimin kanunlara uygun olduğuna dair bir belge idi ama geri çevrildim. Şimdi, şikayetçi olsam ne olur?

Maalesef yeni uygulama bu şekilde. Ben zaten bunca yıldır devletin işleyişine bir türlü akıl sır erdiremedim, kendimi uzaylı gibi hissetmeye başladım :). Bak yetkililer minibüslere engelli vatandaşlarımızın daha rahat inip binebilmeleri için bir takım ilavelerin yapılmasını şart koşmuşlar, son gün de Temmuz 2012. Kanun çıkalı 5 sene olmuş, ama gel gelelim bundan hiç kimsenin haberi yok, hatta İstanbul minibüsçüler odası başkanının bile :). Yasa çıkartıp habire ertelemek veya sessizce uygulamaya koymak marifet değildir ki, marifet yasaları vatandaşa sağlıklı bir şekilde duyurmaktır.

alla alla çok enteresanmıs edin sikayet bencede

TÜVTURK'ün sitesinde sızdırmazlık istendiğine dair bir şey bulamadım ama LPG-CNG ruhsatı sızdırmazlık raporu yerine geçmez diyor. Buradan da anlıyorum ki, şikayet etsem de bir şey çıkmayacak.

Ancak düşünebiliyor musunuz, elimde ruhsat yani ilgili tarihe kadar kullanım izni olan bir belgeyle dahi muayene yaptıramıyorum. Sızdırmazlığın kaldırılmasına karşıydım. Hayati bir mesele çünkü...

Emniyet kemerleri, yangın tüpü, tankın 10 yıldan daha eski olması hatta cam filmlerine bile eyvallah ama şu başıma gelen durum kadar absürt başka bir şey duymadım daha.

Ulaştırma bakanlığına şikayet edin TÜVTÜRK'ü.

Bu ülkede adalet yok şikayet edip uğraşma...Benim ödediğim Sgk primlerinin dekontu elimde sistemde çıkmıyor adamlara gösteriyorum dekont var diye.Sistem hatası dediler.Tekrar yatıracaksınız parayı dediler.Sen yine iyiymişsin...Hukuk devleti değiliz...Şikayetin bir faydası yok.

ne bu şaka mı :) valla yerinizde olmak istemezdim

aynı durumu ben de 2 gün önce yaşadım malesef. tank üzerinde 06/08 yazıyor. bu tarihteki sıralamanın ay/yıl olduğunu ilkokul çocuğu bile söyler. ayrıca her iki ihtimalde de 10 yıl dolmamış oluyor. ve yine ayrıca önceki muayenede almış olduğum sızdırmazlık raporunun tarihi henüz dolmamıştı bile. buna rağmen geri çevirdiler gittim aldım sızdırmazlığı. bütün bunlar olurken içine dahi binmeyeceğiniz eski tofaşlar, renolar vızır vızır geçiyorları muayeneden.

muayneden dun bende gectım kardeşim bu hafta lpg muaynesınden gecemedım neymış yalıtımı begenmemışler agzımı bozdurcaklar 2 sene önce sız okey verdınız aynı tesısat aynı duzenek calıstıgım ıcın arkadasım tekrar soktu gecırdı arabayı egsoz muaynesı aynı keza 2 cıye gecırdım tuve dun gıttım benden sızdırmazlık belgesı aldınızmı evet var dedım belgeyı aldılar elımden aracı kontrole soktular ınanırmısın motor şase numarasını bulamadılar 5,6 dakka aradılar sonra sag kapının orda oldugunu buldular uzaktan ızledım katalızör yoktu 2001 model sınırmış benımde 2001 model oldugundan dolayı muayneden gectı
ıcerde calısan arkadasım vardı yetkılı 6,30 kapandıktan sonra muhabbet ettık tuv cıkısında negıbı şeyler gecmıyor dıye sordugumda kısa uzun farda zenon olmuycak sınyaller capraz yanıp sonmuycek ferari korna tarzı havalı olmayan kornalar gecebılıyomuş sıslerde xzenonlar gecıyomuş fılımlı camlar gecıyor vs falan dedı bende anlamıyorum tuvun ısınden dedı yakında dışardakı eksoz emısyon ölcumu yapan özel yerlerı tuv denetlemeye alcakmış yenı uygulamaya gecıceklermış onu söyledı baya ugrastım bende

tüvdeki çalışanları güzelcemek sopayla dövmek gerekiyor çok sinirlendiriyorlar,kendilerinin sahip olamadığı ya da olamayacağı araçları incelerken daha kıl davrandıklarını düşünüyorum.Kendilerini bişey sanıyorlar...

Geri