Üst kapak taşlandıktan sonra Performans düşermi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Qabus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Qabus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Takip edenler bilir başımdan talihsiz bir kaza geçti allah kimseye göstermesin üst kapak taşlanmak zorunda kaldı üst kapak taşlandıktan sonra arabada ne gibi değişiklikler olur ?
Yardımlarınız İçin Şimdiden teşşekürler....

Motor yapılırken normal ölçüler çerçevesinde taşlandı ise ve düzgünce yapıldı ise hiçbir fark olmaz.Teorik olarak yüzeyinden taşlanan kapak sıkıştırmanın artmasına ve bir miktar performans artışına sebep olsada dediğim gibi motor rektefiyesi yapılırken abartı şekilde taşlanmadı ise sen bu farkı hissedemezsin.

abi ilgin için allahrazı olsun sağol yani benim sadece üst kapak sibopların eğik olduğundan dolayı taşlanacakya performas artarmı ? yoksa 1,8 gibimi gider

kisaca kapak ne kadar cok taslanirsa pistonlar ile kapak birbirine yaklasir o kadar daracik alanda patlatma :D yapar ve dolayisiyla performans artar.. lakin kompresyonun cok artarsa sicaklik sorunlari yasarsin..

birde kapak boyle cillop gibi olsun..bu kapak c20xe den ama..

89.jpg

abi rotaj süresi felan olurmu yani alır lamaz basalımmı

yalniz sibop ve ust kapakla ilgili parcalar degiscekse bence en az 500 km basma..ama ustadlar dogrusunu soylerler..
benim aldigim dbilas dereceli egzantriginde, dbilas firmasi sadece egzantrik degisiminde bile 600 km boyunca gaza 2/3 oraninda basmalisiniz diyordu :D her ne kadar abarti gelsede bence 500 km uslu kullan :D

benim contam yanikti conta degisti ve üst kapakta taslandi dogal olarak simdi aracin performansi masallah gayet güzel eski haline göre daha seri motordaki ses ve titresim hissedilir derecede azaldi egerki isini iyi bilen bir usta yapiyorsa sorun yasayacagini dusunmuyorum

abi konyada en iyi tornacıymış arkadaşın tabiriyle usta dediki gönlümüze göre cillop gibi yapıyor dedi

bor max döküyümü bir faydası olurmu

Mustafa kardesim,
zaten kapak söküldügünde temizlenecek bor a ne gerek var anlayamadim ???

Geri