Sadece vergi için değil, bu şekilde mazotu da yaklaşık 1 ytl den alıyorlar (vergisiz) , bir teknenin ne kadar yakır tüketeceğini tahmin edebilirsiniz.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
:good:Sadece vergi için değil, bu şekilde mazotu da yaklaşık 1 ytl den alıyorlar (vergisiz) , bir teknenin ne kadar yakır tüketeceğini tahmin edebilirsiniz.
hiç şimdi o kadar paraları var vergi vermek zor geliyo demeyin.bizde 50 milyara araba alıyoruz ama yılda vercegimiz 2 milyar benzin parası cok geliyo diye dizelini alıyoruz yada küçük motorlu alıyoruz dimi.50.000 liraya araba almış bir kişi yılda 3000ytl veremezmi sizce.verebilir.bence aynı sey.300.000 ytl lik bir tekneye bu devlet yılda 10-15 lira vergi alırsa bende takarım herkezde takar yabancı bayragı.bu haksız bir vergidir bence.
:good: :good: :good:Sadece vergi için değil, bu şekilde mazotu da yaklaşık 1 ytl den alıyorlar (vergisiz) , bir teknenin ne kadar yakır tüketeceğini tahmin edebilirsiniz.
hiç şimdi o kadar paraları var vergi vermek zor geliyo demeyin.bizde 50 milyara araba alıyoruz ama yılda vercegimiz 2 milyar benzin parası cok geliyo diye dizelini alıyoruz yada küçük motorlu alıyoruz dimi.50.000 liraya araba almış bir kişi yılda 3000ytl veremezmi sizce.verebilir.bence aynı sey.300.000 ytl lik bir tekneye bu devlet yılda 10-15 lira vergi alırsa bende takarım herkezde takar yabancı bayragı.bu haksız bir vergidir bence.
Konuyla ilgili okuduğum en mantıklı yorum...
40 milyar para verip dizel araba alan adamda aradaki 150 ykr'lik farkı hesaplıyor..40.000 ytl nere 150 ykr nere...40.000 ytl veriyorsun ama 150 ykr az yaksın diyorsun..Bunlar totaldeki hesaplar..O adamda vergileri topladığı zaman yüzlerce milyar yapıyor neden versin ki o parayı çok mantıklı..Bunlar ince hesaplar..Ben olsam bende o vergiyi ödememek için herhangi bir ülkenin bayrağını takabilirim..Bu beni ne vatan haini yapar neden buna karşı çıkanları vatansever yapar...
Neden herkese cevap verme ihtiyacında olduğunu anlamadım.İkna edilmek veya seninle aynı fikirde olmak gibi bir zorunluluğumuz mu var?
estafrullah tartıştığımızı sanıyordum ayrıca dediklerimi bir abimiz yanlış anlamış olabilir diye açıkladım.bu olayı yapmayan daha çok vatansever yapan daha az olayı yok.kendi fikrimi beyan ettim
Tartışalım tartışmasına da olay oraya doğru gidiyor.Benim de bir teknem olsa ben de bir Türk vatandaşı olarak elbette ki teknemde Türk bayrağının dalgalanmasını tercih ederim.Devlet isterse kazandığım 100 liranın 70 lirasını alsın, eğer o 30 lira bana yetiyorsa gıkımı çıkartmam ama o 70 liranın nereye gittiğini görmem, bana hizmet olarak döndüğüne ikna olmam lazım.Ben istesem de istemesemde devlet alıyor zaten istediğini, benim vermeyeceğim deme gibi bir durumum yok.Ama inan içim acıyor verirken, çünkü bu paraları ben çok daha iyi idare ederdim benden alandan, ona eminim.Bu yüzden eğer benden HAKSIZ olarak alındığına inandığım ve NEREYE GİTTİĞİNİ BİLMEDİĞİM paramın ENVAYİ ÇEŞİT VERGİLERLE alınmasına YASAL olarak engel olabiliyorsam bir an düşünmem bile.Eğer devlet benim dünyanın en pahalı benzinini almama neden oluyorsa ben de zararımı başka şekilde kapatırım.Ben devletten zengin değilim...
illaki bir miktarı yol su elektrik olarak dönüyordur diye düşünürüm...