Türk halkına calgon kazığı!

ÇarşI Calgon"a Karşı!

paylaşım için çok teşekkürler...

arkadaşlar az önce eşimden öğrendiğim kadarı ile çamaşır yıkarken deterjan gözüne çamaşır sodası (toz halde)2 ölçek kadar attığınızda hem kireci önlüyor hemde çamaşırları yumuşacık yapıyormuş.bilginiz olsun.ayrıca eşiminde opel ailesine selamları var
as
ama sodanın plastık lastık aksama uzun surede delici etkisi var haberınız olsun

ben yıllardır aynı şeyi yaparım. işe yarıyormu bilmiyorum ama teorik olarak yarıyor. bir zararını da görmedim. bim den 1,1 liraya kireç sökücü alıyorum. en az 1lt yi tamburu döndüre döndüre sıkıyorum içine. böylece tamburu dolanıyor çözücü. sonra çok değil, 1-2 dk da dibe çöktükten sonra bekliyorum. içinde plastik malzeme olabileceği için eritmesin diye çok tutmuyorum. derinden foşur foşur sesler geliyor zaten sıkınca. bu anlattıklarım en fazla 2 dk sürüyor. sonra makineyi hemen 15 dk lık kısa programda çalıştırıyorum. su alıyor, çevirip atıyor. kireci küçümsemeyin arkadaşlar. istanbul suyu accayip kireçli. şu su sıkıntısından önce böyle değildi. çaydanlığın dibinde 1 ayda tutan kireç şu an 1 günde tutuyor.

Bunu daha öncede okumuştum paylaşım için teşekkürler.

olay sadece rezistans değil
makina içindeki tüm metal parçalar olsa gerek
rezistans olarak baktığında hakkaten ilginç bi tespit
teşekkürler.

hesaba göre 10 yıl calgon kullandığında zaten makinanın parasını calgona veriyorsun. 10 yıl kullan zaten kireçten olmasa bile başka bir mekanık yada elektronik arızadan dolayı bozulması yüksek bir ihtimal. eskisini ver yenisini al! aynı hesaba geliyo zate. bizim makinadada kullanılmıyo.

Açık deterjan satanlardan bu tip malzemeyi alın hem çok ucuz hemde daha faydalı makinanız için

bence bu mantık yanlış. tamam o zaman araba alalım bakımlarını yaptırmayalım. bozulan parçaları tek tek değiştirelim?

Geri