Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
kara duman turbodan kaynaklanmaz yakıtın düzgün yanmadığının göstergesidir. turbo milindeki boşluk nedeniyle oluşacak yağ kaçağının yanma odasına kadar gitmesiyle birlikte ancak mavi duman çıkar.
tam aksine turbo tam basmadığı zaman yanma tam olmaz ve kara duman atar.turbocuya gideceksin orda bir alet var turbonu oraya bağlıyorlar dakikada 300.000 devir dönderiyorlar.aletten çıkan fişte yazan değerlere göre turbon iş görür veya tamir edilmesi gerek diyorlar.
tam aksine turbo tam basmadığı zaman yanma tam olmaz ve kara duman atar.turbocuya gideceksin orda bir alet var turbonu oraya bağlıyorlar dakikada 300.000 devir dönderiyorlar.aletten çıkan fişte yazan değerlere göre turbon iş görür veya tamir edilmesi gerek diyorlar.
Bu konuyu bende merak ediyorum corsamızın turbosunu nasıl kontrol edecez. Ve turboyu ne yaparsak daha çabuk bitiririz acaba? Uzun ömürlü olması için ne yapılmalı yada yapılmamalı...
Her kara duman Turbo bozuk anlamına gelmez. Turbonuz bozuk olsa ciddi olarak aracınızın performansı düşer. Turbo dizel araçlarda en belirgin torkun düşmesi.
Gaza bastığınızda eskisi gibi torku hissedemiyorsanız. Turbo ile ilgili bileşenleri kontrol edebilirsiniz.(hava filtresi dahil)
Her kara duman Turbo bozuk anlamına gelmez. Turbonuz bozuk olsa ciddi olarak aracınızın performansı düşer. Turbo dizel araçlarda en belirgin torkun düşmesi.
Gaza bastığınızda eskisi gibi torku hissedemiyorsanız. Turbo ile ilgili bileşenleri kontrol edebilirsiniz.(hava filtresi dahil)
araba performansı duşük olduğu için böyle birşey düşünmeye başladım, 2200 -3000 devir arası biraz gidiyor ama üst devirler bir felaket, arabayı yeni aldığım için kıyaslama yapamıyorum, benzinli yüksek beygirli makinelere alıştığım için en başta dizeldir böyledir herhalde diyordum ama mantıksız gelmeye başladı =)
Kullandığınız dizel araç 3000devire kadar istediğinizi sunabilir. Fakat daha sonrasında tork düştüğü için benzinli araç gibi devir yükseldikçe uzamasını beklemeyin.