tuhaf bir sorun araç kendi kendine gidiyor

merhaba.bu soyledigin benim 1998 VOLKSWAGEN PASSAT'imda vardi ama bu super bir olaydir sen neden sikayet ediyorsun onu anlamadim.mesela kalkis yaparken az gaz verdigimde aracin stop edecegini anlayip kendi gaz miktarini ayarliyordu.yani gaz pedalinin ayagimin altinda hareket ettigine resmen sahid oldum.eger senin olayinda bunun aynisi ise bilki bu harika bir ozelliktir kardes

passat için söylediğiniz sey kesinlıkle dogru araba gaz pedalını kendı kendıne asagıya doğru çekıyor stop edecegı zaman kendi gaz verıyor yanı aynı seyın bende farkına vardım uzun yıllar once :)

bunu benim araba beyinsel olarak rolanti ayarlayıcısıyla yapıyor.. 94 model c20xe... 88 teknolojisi... mercedes bmw'de bile yoktu o yıllarda...

bu yazdıklarınızın hepsi normal... benim araba düz yolu boşver hafif rampada bile gaza basmadan kalkabiliyo... gazdan ayağını çekince viteste rampa inerken uygun cut off devrine değilsen yol bilgisayarı 0 göstermez zaten.. araç yakmaya devam eder... genelde sabah ilk çalıştırmalarda cutoff'a ısınana kadar geçmez...

Su an benim arabada gaza basmadan kaldırdığımda devir 500 kadar düşüyo ve motor acayip titriyor horuldanıyor resmen..ama kalktıktan sonra dediğiniz gibi normal 8 km hızla dewam edebiliyor..Benim sorun sadece kalkısta gaz vermeden arabanın kalkmaması..benim bu sorun baskı balatayı değştirdikten sonra oldu bilmiyorum belki alakası yoktur rölanti ayarlayıcısıyla mı ilgilidir???Yardımcı olabilirseniz sewinirim ustam bunun normal olduğunu söyleyip duruyor sinir oldum:mad:

Geri