trafik kurallarını ihlal etmeyen opelciler...

trafik_polisi_opelci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
tüm opelci arkadaşlara cezasız günler diliyorumm...

Alper bey merhaba hep merak etttiğim bir hususu izninizle sormak isterim bu araçlara sonradan konan spor diye tabir edilen egzostlara kanunda neye göre ve ne desibele göre işlem uygulama maddesi var şöyle ki benim aracım muayeneden egzost yüzünden kalmıştı oysa öyle abartılı bir sesi de yok aslına bakarsanız henüz memur arkadaşlar tarafından da uyarılmadım ama ne tezattır ki etilerde ferrarisi ile dolaşan bir vatandaşın sesini de neredeyse mecidiyeköyden duymak mümkünken bunun sebebi şahsi kanaatinizce nedir ? açıklamanız sizi zora sokmayacaksa neye göre cezai işlem uygulanıyor ya da uygulanmıyor

Alper bey merhaba hep merak etttiğim bir hususu izninizle sormak isterim bu araçlara sonradan konan spor diye tabir edilen egzostlara kanunda neye göre ve ne desibele göre işlem uygulama maddesi var şöyle ki benim aracım muayeneden egzost yüzünden kalmıştı oysa öyle abartılı bir sesi de yok aslına bakarsanız henüz memur arkadaşlar tarafından da uyarılmadım ama ne tezattır ki etilerde ferrarisi ile dolaşan bir vatandaşın sesini de neredeyse mecidiyeköyden duymak mümkünken bunun sebebi şahsi kanaatinizce nedir ? açıklamanız sizi zora sokmayacaksa neye göre cezai işlem uygulanıyor ya da uygulanmıyor

Cok Güzel Bi Soru Hep AKlıma Takılmıstır..

şöyle ki yanlış anlaşılmak da istemem muayene ıstasyonundaki personele sen su ana kadar hiçbir ferrariye egzost söktürdün mü? muayene esnasında ağır kusur yazdın mı ? dıye sordugumda aldıgım cevap kem küm oldu .

Valla Cengiz arkadaşlar belki inanmayacaklar ama (isterlerse TÜV'ün belgesini de koyarım) benim aracın susturucusu orjinal, ondan sorun çıkmadı ama egzos çıkış borusu onaysız diye hafif kusurlu olarak değerlendirildi. (aslında onaysız dediği boru da piyasada her yerde satılan krom malzemeden yapılmış, hemen hemen orjinaline yakın bir kalınlıkta olan, borunun çirkin görüntüsünü gizlemek amaçlı kullanılan bir uç)

Son düzenleme:
Valla Cengiz arkadaşlar belki inanmayacaklar ama (isterlerse TÜV'ün belgesini de koyarım) benim aracın susturucusu orjinal, ondan sorun çıkmadı ama egzos çıkış borusu onaysız diye hafif kusurlu olarak değerlendirildi. (boru dediğimide aslında piyasada her aksesuarcıda satılan krom malzemeden yapılmış, hemen hemen orjinaline yakın bir kalınlıkta olan, borunun çirkin görüntüsünü gizlemek amaçlı bir uç)
doğrusur abi ya ülkede bir kural uygulanıyorsa bunu herkese uygulamak lazım
şimdi ben 5000 TL verip tube egzost alsam ferrari sesi çıkartsam bu muayene istasyonundaki eleman ne yapacak merak ediyorum yani ses desibeli ölçüyorsan şayet ben kalırken o nasıl geçiyor işte bu çifte standartlar sonra görevli memuru da zorda bırakıyor görevini yaparken enteresan.

cengız abı eksoza muaynede ışlete bılıyosun kalıte sesı debısı dusuk olanları tuv onay verıyor

Ah ah doğuda yaşamak hem avantajları hem dezavantajları ile bir başka oluyor bugüne kadar muayeneden kalmış bir kişi görmedim duymadım aslında buralarda daha sıkı tutmaları gerekirken nedense hiç umursamıyorlar son muayene gidişimde aracımda ne ilkyardım nede diğer ıvır zıvırlar olmadan gitmiştim ne onlar sordu nede ben sesimi cıkardım 10/15 dk içinde aracımı kusursuz verdiler halbuki el frenim iyi değildi ve sol farım sağa göre daha düşüktü ama farketmediler yada hiç bakmadılar sattığım astra f aracımla girmiştim yeni astramın muayenesi halen var bakalım 2011 temmuzda muayeneye gidecem birşey cıkacak mı

arkadaşlar muayene istasyonu bilmiyorum ama biz abart egzost diye tabir edilen bariz dikkat çekici olanlara işlem yapıyoruz sonradan yapılmış ama çok fazla ses çıkarmayan ve çok abartısı olmayanlara pek bişey denmiyor ama yinede yasak bu ferraridede olsa şahindede olsa aynı inanın biçok ferrariye ceza yazılmıştır ama biçok kilşiye göre onlara ceza yazılmamış gibi bi izlenim var cezası 62 tl o adama ne kadar dokunur bu ceza dülşünmek gerekir

Benim bildiğim belirli bir santimden ölçülerek belirli bir desibel olması gerek ama allah için bizim türkiyede öyle bişeye raslamadım Trafik polsiinin kulak kararına kalmış :D

Geri