ilker pil konusunda sonuç alman zor. beratin dediği gibi karaköye selanik pasajına git. ama orjinal dışı cd okumaması enteresan. bu onların problemi bu konuda kavga edebilirsin. elemanlara pek yüklenme çünki omların görevi müdürlerinin verdiği talimatla bi an önce sorunlu müşteriyi sepetlemek, sen sana yuvarlak laflar ederlerse direk servis müdürü ile görüş. sonrasında bu cd okumama probleminin garanti dışı derlerse yazılı olarak bunu iste mahkemede kullanacağım diyerek. toshiba türkiye genel müdürlüğü ara. ben macbook umun garanti dışı arızasını bastıra bastıra servisin salaklığından da istifade ederek (kendileri beni salak yerine koymaya çalıştılar ama kendileri salak yerine düştüler) 50 euroluk cd yazıcısı servisini beş kuruş vermeden yaptırdım

içine dvd koruma kağıdı kaçmıştı ve dvd dışarı çıkmıyordu normal olarak servis ücretini sordum 50 euro servis ama önce servislikmi bir bakarız merak etmeyin ve parça değişecekse parça ücreti dediler bende tamam dedim ama bir şartla. bunu servise alın problem kaynağı buysa tamirat gerekiyorsa yapmayın dedim çünki ankarada serviste arkadaşım var oraya gittiğimde yaptırırım dedim. servisteki kadın da çok akıllı ya 1 hafta oyaladı beni sonunda konuşmalar aynen şöyle:
-biz onu bilkoma yolladık zafer bey
-eee neolacak
-orda bakacaklar.
-peki onaysız yapılmasın
-peki zafer bey
ertesi gün aradım ne oldu geldimi mekine ankaraya gideceğim onu bekliyorum alayımda götüreyim bişey yapılmıyorsa
kadın dediki bilkom yaptı bunu ücret 50 euro gelin alın.
o anda sakince kadına dediklerim...
... hanım ben size teslim ettimmi makinayı
-eveet
-size bilkoma yollayın dedimmi siz servis değilmisiniz
-evet ama bilkom isterse biz yollamak zorundayız
-o zaman bilkom istesin parayı benden alabiliyorsa ben size Ankara da yaptıracağımı söyledim siz bana sormadan neden yolladınız ve neden onay almadan arızayı giderdiniz. ben size bunun ücretini ödemem 10 dakika sonrada gelir alırım makinamı
- o zaman biz makinayı eski haline getirelim öyle verelim...
-ne yaparsanız yapın almaya geliyorum aynı eski arızalı şeklinde istiyorum ama ona göre. bunuda servis kayıt fişine ekleyin dedim.
ardından da ... hanım ben size durumu açık şekilde anlattım sizin benden onay almadan yapmaya hakkınız yoktu. benim muhatabım sizdiniz ben makinayı bilkoma değil size bıraktım dedim aynı eski şeklinde istiyorum dedim.
makinayı almaya gittiğimde kadında surat 1 karış baktım dvd dışarda kağıtta dışarda
dedim ne oldu arızalı teslim edecektiniz. kadın tamamdır oldu ücret almıyoruz dedi. bende zaten vermeyecektim biliyorsunuz dedim ve aldım makinamı...
kısaca serviste baştan herşeyi konuşun problem halinde müdürle konuşun. benim olayda da kadın cesaret edemedi arızalı şekilde vermeye öyle olsa bilkomu arayıp başına gelecekleri tahmin ettirdim telde çünki

hadi kolay gelsin İlker, gelişmeleri yaz sakin ol hakkını ara ama kendini ezdirme ok...
gitmeden önce toshiba genel müdürlükten ön bilgi alıp servise gidersen daha iyi olur... call center işe yaramaz müdürlükle konuş...