Teyp cızırtısııı

EthemBozkurt

Yönetici
Moderatör
06-Ankara
arkadaşlar aracımda sony ındash var .aracı çalıştırınca parazit sesi geliyor,bunu sadece radyoda yapıyor. şaseyi değiştirdim hatta teybi direk aküden besledim yinede aracı çalıştırınca ses yapıyor.kontağı kapatıyorum normale dönüyor.buji kablosu demeyin aracımda buji kablosu yok z motor vectra b . cihazın girişindede orjinal parazit engelleyici var .

şimdik arkadaşım sadece radyoda yapıyorsa kaset çalarda normalse sorun teyp len ilgili deyil bak radyonun kanal yolarına bakacak sın ilk başda cevrende kaçak fm olmayacak buna dikat et sonra anten bağlantılarına bir bak birde radyo doğru algılar ama hopörlerde olan arızalar nedeniylen bir cızırtı verebilir buna dikat ett ilk başta bence antenine bir bakkk bağlantısına bir baktır kolay gelsin

vectraların anten arka camda rezistans şeklinde sanırım onda kopuk ve benzeri bişe olabilir

arkadaşlar kontağı kapatınca bi sıkıntı yok.aracı çalıştırınca başlıyor.

aracı çalıştırınca başlıyorsa anormal bir olay hem de çok sen genede şu antenleri biir kontrol ettir mantıksız olan kaset çalarda yapmıyor fm de yapması e o zaman teyp sağlam yapsa ikisindede yapar fm ile alakalı bir sorn bu onunda genelde antenlerde sorun oluyor başkada bir bilgim yok kolay gelsin arkdaşım

indashlar da kendinden meksefe dediğimiz bir parça var bu parça motor sesinin müzikçalarda duyulmasını engelleyen bir parçadır muhtemelena arıza yapmıştır gazın tepkisine göre parazit artıp azalıyosa bi tesisatçıya gidip meksefe bağlat derim 10-15 tl lik bir parça sorunun hallolacaktır.

teyp beslemesine filtre takacaksin oto elektrikciler halleder 10 ytl gibi bir masrafi war gecmis olsun

Herkese teşekkür ederim fakat,teybin girişinde orjinal sony filtre var daha iyisini bulacağımı sanmıyorum. fakat bu gün bişe dikkatimi çekti hava biraz ısınınca ses biraz düzeldi ortalama 5 dereceydi.

Arkadaşların da dediği gibi radyo antenini kontrol edin.

arkadaşlar başka teyp ve anten bağladık.yine ses var. problem kesinlikle araçta.acaba problemim ne olabilir ?

bujilerde veya şarj dinamosunda olabilirmi ?

fakat şarjda olsa araç evin parkında yatıyo. tek marşta çalışıyor.
ben bujiden biaraz şüpheleniyorum çünki gelen ses sanki bujilerin ateşleme sırası gibi. gaza basınca falan ses çoğalmıyor. çıt çıt çıt diye sanki bujiler tek tek ateşleniyormuş gibi.

şunuda belirteyim 3 4 tane parazit giderici bobin bile denedik bi faydası olmadı.

Geri