Tekleme Yani Silkeleme Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sohbet38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sohbet38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Benzinde sıkıntı yok.
Araçtaki kit landirenzodur.
Araç 2000 devrin altında gaza hızlı basınca silkeleme yapıyor.
Araç 2005 model 1.6 comfortdur.

benzinde sıkıntı yoksa ateşlemede sıkıntı yoktur.
landrenzo yeni takıldıysa kalibrasyon ayarı sorunudur.
lpg sistemi yeni değil ve 2000 devir altında tekleme varsa enjektör kontrol edilmelidir.

Öncelikle yorum için teşekkür ederim.
Aracı yeni aldım kalibrasyon yaptırdım ama eksoz muayenesinde çaktım galiba düzgün yapamadılar.
Birde şunu soracam eksozdaki katalizör mü ne varmış onun alınması neleri etkiler.

katalizör araç için faydası olmayan fakat doğaya zehirli gaz salınımını önleyen bir parçadır. egzoz dumanından tuttuğu partaküller zamanla tıkanma yapar ve araç çekişten düşer. bu durumda değiştirmek en güzel çözüm olmakla birlikte içini boşaltmakta bir çözüm. parçanın 1000 tl ye varan fiyatları sebebiyle genellikle içi boşaltılıp kullanılıyor.
sizde böyle bir durum söz konusu değil. boşaltma işini yapanlr muayenesi olan araçlar. siz içini boşaltsanız bile yine egzos muayenesinden geçemesziniz. zaten geçemediğinize göre önceki sahibi sizden önce boşaltmış. yeni veya çıkma almaktan başka şansınız yok benim bildiğime göre.

Valla bakımları hariç kuruş harcamam oda öyle dursun hafif duman atsın koku yapsın ne yapalım.

Egzos muayenesi olmadan ceza yersen 700 tl cezasi var.katalizor olmadan egzos muayenesinden gecmekte bildigim kadariyla mumkun olmadigindan en mantiklisi yeni katalizor almak

Yeni mi aldın aracı?

Evet yeni aldım :rolleyes:

Egzos muayenesi olmadan ceza yersen 700 tl cezasi var.katalizor olmadan egzos muayenesinden gecmekte bildigim kadariyla mumkun olmadigindan en mantiklisi yeni katalizor almak

Muayene yaptırdım arkadaşım:)
Ama bu kadar yüksek cezası olduğunu öğrenmem iyi oldu teşekkürler.
O katalizörü almam tüvdede eksoz muayenesi yaptırmam:sulanma:

Lpg de 2000 devir altında tekleme için, bobin değiştirdim, sorunum kalmadı.

Saygılar.
HTC cihazımdan gönderildi.

aynı sorundan arabayı sattım. kalibrasyon ile en aza indirdik ama yinede vardı. kit aynı landirenzo idi

Geri