tekleme sorunu

elegance2003

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bende 2003 opel astra elegance var. 125000 km de. aracı ilk aldığımda gayet iyidi fakat son bir kaç gündür aracım hem düşük devirde hem yüksek devirde hoplaya hoplaya gidiyor. en son, hızımı 130-140 km arası yaptığımda araç sanki daha gitmiyor. sanki kendiliğinden fren yapıyor gibi aynı. yine zıplıyor. anlayamadım ben. yardım ederseniz sevinirim.

Eve geldim kanepeye oturdum sanki hala arabada zıplıyorum gibiydi :rakir:

Hızlanmalar, kalkış nasıl, debriyaj nasıl kavrıyor? Zıplıyorum derken, sarsıntı boyutu çok mu, öne arkaya doğru mu, aşağı yukarı mı?

araçta lpg varmı. buji kablosu, bobin arızası gibi görünüyor.

evet aracım LPG'li. Taktıralı 1 ay oldu.
Ayrıca kalkışlarda sıkıntı yok. hızlanırken silkeleme oluyor.
evet silkeleme öne arkaya doğru.

atesleme sistemi buji ve kablolarıkontrol ettir.gene olmazsa lpg aldığın yeri değiştir genede olmaz lpg ayarı yeniden yaptırt derim :)

bendede 96 astra f var.Bende 15 gün önce sıralı sistem tüp taktırdım.Aynı sıkıntı bende de oluyordu 60 la 70 le giderken arababa sarsılıyordu.Tüpçüye gittim ateşlemedendir dedi.Ustaya gittim.Bujileri değiştim düzelmedi,buji kablolarını ve ateşleme bobinini değiştik yine düzelmedi.yarım saat sonra usta parçacıdan ateşleme bobininin orjinalini istedi.yan sanayiyi çıkarıp orjinali takınca düzeldi.Bizde yan sanayiyi geri iade ettik.

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. bugün özel bir opel servisine gittim. usta önce bujilere baktı. bujilerin sağlam dedi. sonra test sürüşünü çıktık büyük bir ihtimalle bobinderdir dedi. geçici bir bob,in takacak öyle deneyecez. eğer devam ederse enjeksiyonlarıda kirlenmiş olabilir dedi. daha sonra ona bakacaz. usta şimdi çıkma sağlam bir bobin bakıyor. önümüzdeki günlerde bakacaz deneyecez.:bir::bir:

iyi bakem geçmiş olsun

2000 astra cd var.aynı sorun düşük devirde tekleme,enjeksiyonları değiştirdim,gaz kelebeğini değiştirdim olmadı.katalizsörden dediler iptal ettirdim olmadı egsozu ful değiştirdim birkaç gün önce yine çare olmadı kafayı yiyecem.araba düşman gözüküyor gözüme....

arkadaşlar selamlar,

aynı sorun bendede mevcuttu, ateşleme bobinini önce denedik düzelince değiştirdim, sorun düzeldi. denemekte fayda var.

Geri