Tech 2

hemen aklıma bi soru geldi sormak istiyorum tech2 den aracın sadece abs beynine yada merkezi kilit beynine yazılım atmakda mümkün mü?
motor beyni diğer beyinlerle bağlantılı olduğundan ona version atıldığında yeterli oluyorr arkadaşımm.

bu cihaz araca bağlanır bağlanmaz nerede problem varsa bildiriyormu yoksa ünite ünite sen mi belirliyorsun.

aracımı bu ay sonu veya mayıs ortası servise götürecegim.ön koltugun altında bi kablo var kopuk vaziyette ve ne kablosu oldugunu bilmiyorum.mesela bu araçta bi sorun teşkil ediyorsa bunu ortaya çıkarır mı*
:help:

su ibreyi sona getirip foto cekmek lazım :)

iyide bi servis bunu kaça yapıyo

su ibreyi sona getirip foto cekmek lazım :)
Bizim araba yakında servise girecek.O zaman kesin yapıcam ve resmini çekeceğim:D:D

motor beyni diğer beyinlerle bağlantılı olduğundan ona version atıldığında yeterli oluyorr arkadaşımm.

peki tansu ustacığım ben yaklaşık 3 yıl önce aracın motor beynine yeni versiyon attırmıştım,ayrıca otomatik şanzuman beyninede attırmak istemiştim ancak tech 2 birçok denemeye rağmen şanzuman beyniyle bağlantı kuramamıştı ayrıca şanzuman modelinide göstermemişti,şu anda aracımda ve şanzumanda hiçbir problem yok ancak neden bağlantı kurulamadığı konusunu hala merak ediyorum sence neden olabilir, acaba tech 2 nin üzerindeki programın versiyonumu eskiydi,birde bu versiyonlar nekadar sıklıkla değişiyor ve yeniden attırmamı önerirmisin ne faydasını görürüm ayrıca aracımın şanzuman modeli ve özellikleri hakkında bilgim yok yardımcı olabilirmisin,şimdiden teşekkürler...

Dostum data kablosu değilde....

hem bu teck 2 le ilgili bi soruda benden gelsin ben bu laptop la araba arasındakı data kablosuna benzeyen baglantı kablosunu nerden bulabılırım gecen gun oyle bı sıstemle bakmıslardı araca bana basit bişiy gibi geldi yanı kendımde bakmak ıstıyorum servıse falan gitmeden

Bende düşünöüştüm buna benzer birşey ve Ebay dan aldım ve konusunuda açmıştım linki :
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=8180

birde cd gönderiyorlar, ama Tech2 cihazı kadar kapsamlı olacağını zanettemiyorum ama imkansızda demiyorum bunun için çok ciddi bir OBDII yazılım gerekir bulabilirsen, aynı verileri okuyabilirsin, ben kendi aracıma bu cihazı bağlayarak denedim sadece şu km değerlerini felan okutabildim ama çok da üzerine düşmedim uğraşılırsa bir çok değerin okunabileceğine eminim, ha ama bilgin olsun yolladıkları programın arayüzü çok basit ve vasat... Detaylı bilgi ve resim istersen de özelden mesaj at yollarım..

peki tansu ustacığım ben yaklaşık 3 yıl önce aracın motor beynine yeni versiyon attırmıştım,ayrıca otomatik şanzuman beyninede attırmak istemiştim ancak tech 2 birçok denemeye rağmen şanzuman beyniyle bağlantı kuramamıştı ayrıca şanzuman modelinide göstermemişti,şu anda aracımda ve şanzumanda hiçbir problem yok ancak neden bağlantı kurulamadığı konusunu hala merak ediyorum sence neden olabilir, acaba tech 2 nin üzerindeki programın versiyonumu eskiydi,birde bu versiyonlar nekadar sıklıkla değişiyor ve yeniden attırmamı önerirmisin ne faydasını görürüm ayrıca aracımın şanzuman modeli ve özellikleri hakkında bilgim yok yardımcı olabilirmisin,şimdiden teşekkürler...

Güncel

Bazen Versiyonlarda problem olabiliyor, aracının mutlaka yeni bir versiyonu vardır. yüklettirirsen beraberinde kazançları getirir.

bir çok arızayı ortadan kaldırıyor versiyonlar..

Ama bu iş Aydında yapılır onu sana söyleyim :)

Gidersin Tansu ve Soner Ustanın yanına yaptırırsın

benim versiyon 4'ten 8 e çıktı ATS Opel'de kazançlarım neler oldu bak şimdi
1) yağ lambası bizim modellerde kontrol amaçlı olarak yanmıyordu, yanmaya başladı
2) Arıza lambası gereksiz yere yanıyordu(kontak açıldığı zaman) program sonrası yanmamaya başladı
3) P0500 araç hız sensör arızası veriyordu, artık vermiyor
4) göstergede anlık yakıt tüketimi rölantide 0,8-1,7 arası hızlı hızlı değişiyor, anlamsız veri veriyordu, sorun düzeldi
5) benim arabada Otomatik şanzuman problemi klasik, vuruntu yapıyordu, halen yapıyor, ama çok az
6) yakıt tüketimi %10 kadar düştü

Bazen Versiyonlarda problem olabiliyor, aracının mutlaka yeni bir versiyonu vardır. yüklettirirsen beraberinde kazançları getirir.

bir çok arızayı ortadan kaldırıyor versiyonlar..

Ama bu iş Aydında yapılır onu sana söyleyim :)

Gidersin Tansu ve Soner Ustanın yanına yaptırırsın

benim versiyon 4'ten 8 e çıktı ATS Opel'de kazançlarım neler oldu bak şimdi
1) yağ lambası bizim modellerde kontrol amaçlı olarak yanmıyordu, yanmaya başladı
2) Arıza lambası gereksiz yere yanıyordu(kontak açıldığı zaman) program sonrası yanmamaya başladı
3) P0500 araç hız sensör arızası veriyordu, artık vermiyor
4) göstergede anlık yakıt tüketimi rölantide 0,8-1,7 arası hızlı hızlı değişiyor, anlamsız veri veriyordu, sorun düzeldi
5) benim arabada Otomatik şanzuman problemi klasik, vuruntu yapıyordu, halen yapıyor, ama çok az
6) yakıt tüketimi %10 kadar düştü

teşekkürler,zaten yolum izmir'e kuşadasın'a didim'e falan düşerse mutlaka tanışmaya ve bir çaylarını içmeye uğrayacağım tansu ve soner ustanın yanlarına...

Geri