tc yi kapatmanin avantajı var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan axcolca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

axcolca

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar tc yi arastırdım patinaj önleme ,bir tuslu bu sistemi devre dışı bırakabiliyoruz ancak merak ediyorum tc yi kapatmaya neden ihtiyac duyalım ,yada hangi durumlarda tc yi kapatalım.

sportif sürüş
patinaj yapmak
lastik yakmak

Tc kapatinca araba cok guzel pati cekiyo iyi oluyo. Ben biriyle kapisacagim zaman tc yi devre disi birakiyorum araba daha seri kalkiyo

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Otomatik arabada kışın kar üstünde yokuşta kalkarken kapatmak şart nerdeyse.Aksi halde tc devreye giriyor / araç vites yükseltiyor döngüsü saçmalatıyor sistemi.Ama tc kapatırsan tatlı bir patinaj ile tutunmaya başlayıp yola devam.
Kısaca ben pek hoşlanmıyorum Anti-patinaj sisteminden ve unutmadığım süece kapatıyorum.

[MENTION=41]RespecT[/MENTION] katılşıyorum sana bende her bındıgımde kapatırım acık oldugu zaman devreye gırıyor bazen motor bı devır dusuruyor yavaslıyor sonra duzltıp gıdıyor cok hosdegıl yanı benımde devamlı kapalı

Otomatik arabada kışın kar üstünde yokuşta kalkarken kapatmak şart nerdeyse.Aksi halde tc devreye giriyor / araç vites yükseltiyor döngüsü saçmalatıyor sistemi.Ama tc kapatırsan tatlı bir patinaj ile tutunmaya başlayıp yola devam.
Kısaca ben pek hoşlanmıyorum Anti-patinaj sisteminden ve unutmadığım süece kapatıyorum.

Tesekkürler,Bende daha çok sanki karlı buzlu havalarda kesinlikle kapatmamak lazım diye düşünüyordum ,bilmiyorum yanlış bir kanımı ,birde tc sisteminin yakıt le bir ilgisi yok diye düşünüyorum ,bilmiyorum dogru mu?

dogrudur sadece on lastıklerının merkezı ayrılıgını cozuyor
yanı sol lastık sag lastıge patınaj cekme dıyor bekle bırlıkte cekelım dıyor sonra devırı dusuruyorlar bırlıkte gıdıyorlar anladın mızahı olarak

Tesekkürler,Bende daha çok sanki karlı buzlu havalarda kesinlikle kapatmamak lazım diye düşünüyordum ,bilmiyorum yanlış bir kanımı ,birde tc sisteminin yakıt le bir ilgisi yok diye düşünüyorum ,bilmiyorum dogru mu?

Bu sürücüye göre değişir.Ama hayatı otomobil olmuş ve aracı kontrol etmesini bilen birisi TC yi pek sevmez.TC tekerlerdeki dönüş durumuna göre patinajı algılıyor ve Gaz kelebeğine müdahele ederek gücü azaltıyor.Bir nevi gazdan ayağını çekiyor diyebiliriz.Karlı-buzlu havalarda düz yolda faydası olduğu anlarda vardır elbet ama mesela dediğim gibi yokuş yukarı patinaj yardımıyla yol alabileceğiniz anlarda bunun önünü kesiyor.Zaten bu gibi anlarda kapatılabilmesi gerektiği için
düğme var.

Geri