tavsiyeye uymak mı.? tecrübe etmek mi ... ?

erkany

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
238
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Hepmi olur bu arkadaşlar, gider tecrübe sahibi birinden bilgi alır ama sürekli kendi istediğini yapar : ) Ben ilk etapta punto veya palio almayı düşünüyordum. Çok sevdiğim bir abime danıştım, söyler söylemez verdiği cevap "saçmalama la git paranı çöpe at daha iyi" oldu. Puntolardaki direksiyon beyni sorununu anlattı, Palio'ya gelince hiç o kadar para vermeye deymez dedi. Kendisinin önceden iki tane corsa c'si vardı 1.7 ve 1.3... bakacaksan corsa c'lere bak dedi. Bende bi bildiği vardır diye diğer bütün araçları eledim listemdem... Sonuç 10 puan 5 yıldız : )

Ama maalesef biz ülkece kendi egolarımızı yenemiyoruz çoğu zaman, karşımızdaki kişi bize iyi niyetle ve tecrübelerine dayanarak birşey söylüyo ama bizim aklımıza gelen "bu herifede bişey danıştık herhalde onun sahip olduğundan daha iyi bir araç alacağım diye kıskanıyor" düşüncesi oluyor maalesef... ;)
 

ahmet tarakcı

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ara 2008
Mesajlar
555
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
Biz ilk önce tecrübe ederiz, iş işten geçtikten sonra tavsiyeye uyarız. Örnek; arkadaşıma dizel araç al, benzinli alma dedim, gitti 0 km benzinli seat ibiza aldı, tüp taktırırım diye almış, adamlar garantiyi bozar dedikten sonra takamayacağını anlayınca daha arabayı kullanmaya başlamadan dövünmeye başladı. Kendi edindiği tecrübe kredi faiziyle beraber 36500 TL'ye geldi. Demek ki neymiş başkasını dinlemeden tecrübe etmek pahalıya patlar:)
 

apsimati

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Şub 2011
Mesajlar
804
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
değilmi ...
şimdi ortak akıl bunu der :
yılda 10.000 kmden fazla yapıyorsan ve sıfır araç alacaksan dizel almak günümüz şartlarında eğer yüksek geliriniz yoksa ve performans peşinde de değilseniz benzinli almaktan yada benzinli alıp tüp taktırmaktan daha mantıklıdır...
tam tersi durumlarda ise benzinli almak daha akılcı olur . ( dizelin alış maliyeti ve bakım giderlerii düşünürsek )
ama sizde anlatamamışınız işte.
 
Son düzenleme:

sdtgnc

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Haz 2011
Mesajlar
57
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Siteyi ziyaret et
Başkalarının Tecribelerini Deneyerek Tastik Etmek Kadar Aptalca Birşey Yoktur diye bi söz geldi aklıma ama bende illaki bunu yapmışımdır ki yaptıgımı haytrladığım birçokda olay var ama insan bazen bi heycan arayışı yada tecrübeyi paylaşan kişiden kendini daha akıllı görmesindenmidir bilinmez bunu yapıyor :) hatta bununla ilgili de aklıma Bir Müsibet Bin Nasihattan İyidir atasözümüz geldi
 

haydut25

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Kas 2009
Mesajlar
2,235
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Siteyi ziyaret et
Yorumlarınızda yaşanan olayları okudum.Buna istinaden!:

Bazı bölümlerde ufak eziklerin nasıl tamir ettirilmesi gerektiği sorulur hep.Bende derim ki mümkün olduğunca yağlı çekiçle düzelttirip ufak noktaları rötuş yaptırın.Bana en az 10 kişi yok boyansında, bayanmış diye almayacak olan almasında falan diye cevap gelir.YA arkadaş ben galericiyim bin tane olayla karşılaşıyorum ki bişey yazıyorum.Sizin 1-2 en fazla 3 tane arabanız olsun benim galerimde şu anda 9 showrum da 6 tane sahibinde araç var satılık.Ben nokta kadar boyanın hesabını yaparken, 60.000 km yi geçmiş araca burun bükerken, şurada yazanların hepsini hesap edip öyle bu hesapları yapıyorum.Sonuç: bana güvenen ve araç aldığında ve arkadaşına aldırdığında beni tercih eden bir müşteri kitlem var.Bir de tecrübe denilen yorumlara bakalım.ASlında benim tavsiyelerimi ve titizliğimi tamamen destekler durumda.Hiç kimse kusura bakmasın valla :)
 
Üst