Tampon ve Yan Bantları Parlatmanın Sırrı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkay1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok fazla parlak durmasından korkmayın. Resimlerdeki parlaklık fotoğraf makinasının flash ından kaynaklanıyor. Görünüm olarak çok parlak değil sadece yeni alınmış gibi duruyor. Güneş olayına gelince; ben uyguladım 2 aya yaklaştı hiç bir sorun yok şu ana kadar, çok sıcak havalarda nasıl olur bilemem tecrübe etmek gerek. Ama yaparken gerçekten çok dikkat gerektiriyor kaportaya değen yerlerde sararma oluyor, çıkarmasıda tabiki zor oluyor...

vernik zamanla tam kurıyacak daha sonra çatlamalar olacak daha berbat hal alacak koskoca opel tamponlar parlak gözüksün diye onu düşünemezmi arkadaşlar bırakalım bu türk buluşlarını

Bence bırakmayalım bu türk buluşlarını. Ne varsa bu türk buluşlarında var. Elin adamı bize asfalt yapmayı öğretti ama biz onlara asfalt yamasını öğrettik. Koskoca opel diyosunuz; koskoca opel bu plastik aksamı neden daha kaliteli üretmiyor' ki bizde çözüm aramayalım. Ha doğru ya yenisini alıp takalım sorunda böylece çözülsün. Elbette her türlü sorun için çözüm arayacağız ve bulduğumuz çözümleri paylaşacağız. Bunlar türk buluşu olsalarda. Bu nedir ya; tamirciye gidiyorsun tofaş a yapacağı işciliğin aynı değerinde işcilik yapsın en az 5 katı istiyor, opel ya. Bu formunda en büyük amacı zannedersem tecrübeleri paylaşmak. Birisi bişey yaptığında illaki o doğrudur veya yapılması gerek anlamında hiç kimse bişey söylemiyor. Katılınır veya katılınmaz. Benim için forumda bulunan her arkadaşın fikri ve tecrübeleri çok değerlidir...

haklısın ama daha farklı bir yolu yok ma bunun

Son düzenleme:
Ben bu yolu buldum. Yazdığım gibi 2 aya yakın oluyor hiç bir problem olmadı. Mutlaka farklı yoluda vardır. Bulan arkadaşlarda olursa tecrübelerini paylaşmalarını bekliyoruz...

Vernik denenebilir ancak ben farklı tavsiyeleriniz varsa banada aktarmanızı rica edicem arkadaşlar..ilk arabam ve teknik konuda oldukça zayıfım..arabamın tamponları ara ara beyaz çatlakımsı gözüküyor..bunu vernik yerine deneyebilecegimiz profesyonel ürünler var mı?? (meguiars ürünleri vs gibi) veya arap sabunu demiş bir arkadaş buna benzer bir alternatif çözüm öneriniz var mı?

Vernik denenebilir ancak ben farklı tavsiyeleriniz varsa banada aktarmanızı rica edicem arkadaşlar..ilk arabam ve teknik konuda oldukça zayıfım..arabamın tamponları ara ara beyaz çatlakımsı gözüküyor..bunu vernik yerine deneyebilecegimiz profesyonel ürünler var mı?? (meguiars ürünleri vs gibi) veya arap sabunu demiş bir arkadaş buna benzer bir alternatif çözüm öneriniz var mı?

Arap sabunu sanıldığı kadar masum değildir, asit oranı fazladır, deneme yapmak isterseniz arap sabununu elinize krem gibi sürüp biraz bekledikten sonra elinizi yıkayın, bir süre sonra derinizin kuruduğunu fark edersiniz. Ben bu tür yerleri lastik parlatıcı köpükle siliyorum, bir sonraki yıkamaya kadar tertemiz duruyor. Tineri vernik gibi kimyasallar zamanla plastik aksama zarar verir, sertleşmesine neden olur.

ilginiz için çok teşekkürler..kısa vadeli olarak önce arap sabununu bugün deneyeceğim..ardından da inşallah bugün veya yarın fotograflarını sizlerle paylaşacagı..bunun yanı sıra söylediginiz şekilde lastik parlatıcı köpügü de bir süre sonra deneyecegim..

Geri