Tam Yakıt Tüketim Değelerim Nasıl Sizce ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan myugurge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ugur Dostum olur ole, şehır ıcınde gayet normal , benım 1.2 de sehırıcınde 25 yakıyor ;) ama uzun yolda 19 kurus yakıyor ...

o zaman sıkıntı yapmayın uğur bey lpg de 28 kuruş normal dizel bile o kadar yakıyor..

Benim dizel kuzu Şehir İçi 24 kr. yakıyor :dil: Şehir Dışı 19 kr.... şubat tatilinde yaptım son ölçümlerimi... ;)

Benim dizel kuzu Şehir İçi 24 kr. yakıyor :dil: Şehir Dışı 19 kr.... şubat tatilinde yaptım son ölçümlerimi... ;)

sakın satayım felan deme maşallah şu mazotun pahalılığında böyle yakan arabayı öper başımın üstüne koyarım :sulanma:

güzel harika yanlız kilo farkını hesaba kat artı günde 5km gid gel git gel okula oğlumu götürüyorum kısa mesafe ;)

güzel harika yanlız kilo farkını hesaba kat artı günde 5km gid gel git gel okula oğlumu götürüyorum kısa mesafe ;)

evet o konuda bir şey diyemem :) şehir içi dur kalklar oranları çok etkiliyor...

şubat tatilinde 4,17 den afyonda fullemiştim,
antalya'ya gittim
344 km sonra tekrar fulledim,
66 TL de tık dedi attı pompa...

66 TL / 344 km = 0.19 kr
0,19 / 4,17 = 4.5 lt ortalama...

şehir içinde ise yine fullken sıfırladım
4.24 ten aldım mazotu,
238 km gittim tekrar fulledim 58 TL de attı pompa...
58 TL / 238 km = 0,24 kr
0,24 / 4,24 = 5.6 lt ortalama...

Güzel değerler..Ben 4.31tl dene alıyorum artı corsa değil astra kısa mesafe artı kış fark atıyor yoksa şehir içi 5,5 uzun yol 120-140 4.2-4,3 litre arası oynuyor

1.4 Corsalar 1.2'ye göre fazla yakıyor takip ettiğim ve çevremden gördüğüm kadarı ile.
Benim corolla 43 lt ile karışık 500 km, Sadece s.dışı 550 km, sadece s. içi 450 km civarında yapıyor. Tabi herşey yola, trafiğe, kullanana da bağlı. Aynı yolda aynı trafikte 50 tl'ye 250'de yaptığınıda bilirim 190 km'de :)

Moil Milangaz - 29,410 LT gaz alındı (Litresi 2,380) 70 liralık gaz ediyor

277 KM yaptım arkadaşlar bu gazla ve tüp tamamen bitti (Uyarı verip benzine geçti) , KM başına 25 kuruş yapıyor telefona hesaplattırdığımda

Kullanım şekli : Karışık (Bazen sakin , Bazen agresif) , Ortalama 2.400 - 3.200 Rpm arası vites yükselttim , Hız sabitleyici otoban haricinde kapalıydı , otobanda 90 KM ye sabitleyerek gittim

Şuanda kullandığım Gaz yine Milangaz (Aldığım LT ve Tutar aynı) , KM sayacı gaz doldurulurken sıfırlandı , kullanım şeklim : Çok sakin , 2.000 - 2.300 Rpm'de vites yükseltiyorum , Yüksek vites , düşük devirde kullanım , Hız sabitleyici şehir içinde ve dışında genelde trafiğin uygunluğuna göre açık

Bittiğinde yaptığım KM yi buraya yazacağım

Son düzenleme:
Milangaz iyidir çünkü her yerde indirimli, kaliteli gaz çok kullandım sorun yaşamadım, 2.37 burada ama ben bir zamandır o istasyonla çekişmeli olan shell den alıyorum 2,42 bi ara 10 kuruş fazlaydı ikiside indirim falan oldu.
astra h twinport arabam sadece şehir içi kullanımda 2.48 iken gaz aldığımda denedim 26 kuruş yaktı.
karışık olarak kullanıyorum genel olarak şehir içi ve ilçeden ilçeye 21-22 kuruş oluyor ortalamam, benim için çok iyi rakam.
uzun yol genel olarak 20 kuruş civarı oluyor genelde gittiğim yede gaz pahalı, dönüşlerde 17-18 kuruş malum indirimli gaz :)
bu değerler sadece lpg ile yapılmış yoldur, malum araçlar ilk çalışınca zengin karışım yakar bide yola çıktınmı helede kışın ısınana kadar aşırı benzin tüketir.
ben beklerim hep yol bilgisayarı 40 derece oldumu gaza geçiyor aslında ayarı 30 derece ama böyle oluyor, bu sayede benzin maliyeti bayağı düşüyor, şükür yaz geldi dahada düşecek.
Lpg si iyi ayarlı araç için çehir içi 25-27 kuruş çok iyi rakamlardır uzun yoldada 20 kuruş civarı dizele eş değerdir, 1.4 araçşar genelde 1.6 ya yakın değerlerde yakar, az yakanına pek rastlamadım.
Artık en iyi gaz en ucuz gaz oldu piyasada :)

2012 1.2 corsaya tüp taktırcam da arkadaşlar servisteki usta pek önermedi aklım karıştı siz ne önerirsiniz?

Geri