suzuki swift 1.3 diesel

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan petro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

petro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
http://otomobil.suzuki.com.tr/Modeller/Swift/8/Swift-13-GL-MT/Teknik-Bilgileri

tesadüfen dolaşırken buldum..linkte verdiğim aracın motoru bizim astra ve corsalarda kullanılan 1.3 dizel motor sanırım..cc, çap ,strok 0ranları aynı..bu konuda bilgisi olan var mı?
74 hp--190 nm tork

Fiat albea daki motorda bu sanırım multijet 74 psi lineada kullanılan motorda astrada kullanılıyor 90 psı lık olan galiba

zaten ben anlamıyorumki bu kadar fabrikalar farklı farklı kasalar üreticeklerine ortak bir marka kurup ortak bir fabrika açıp aynı motoru tek kasada üretsinler hep aynı motorlar sadece kasalar farklı millet aynı motoru farklı ambalajlarda alıyor..

1.3 Palioda da 1.3 Corsada da aynı motor var ama çok farklı araçlar ;)

Liena ve Astra da öyle.

Bi fark var mesela astradaki hava debimetresi bosh marka lineadaki opar marka opar 400 küsür bosh marka 200 küsür fiatın parçası galiba pahallı

motoru tam uygun olmus bu arabaya...

suzuki yi severim kendi halinde araba sektöründe mütavazi iddası olmayan bir firma alıcısı belli satıcısı belli türkyiede kendi çapında bir kesimde yapdı. araçlarıda allah var çok kaliteli hayla 90 model swiftler tıkır tıkır bir arıza vermeden gidiyorlar..

evet..bu motor tam bu kasaya göre..ama bu modellerini seviyorum..4*4 leri güzel ve denildiği gibi sağlam araçlar..

zaten swifltere japon minisi deniyor..

Vay be fiat a bak :D

Geri