Suyla Çalışan Otomobil

sayın arkadaşlar kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok

kim seçti bunları

a mı bmi hayır peki kim oy kullandı sedn deilsen o deilse ben deilsem kim arkadaşlar kendi düşen ağlamaz ilk 4 yılın acısı nasıl çıkacak bunlarda bu model işte

Malum 1960 ihtilalinden sonra Türk mühendislerinin emeği ile 4 adet Devrim arabası yapılmıştı. Arabaya benzin koymayı unuttular diye arabanın üretimini yasakladılar. Cezayı, sorumlulara değil de arabaya kestiler. Sonuçta ülkemizde yüzde yüz yerli otomobil üretimi (montajı değil) halen yapılamıyor.
Savaş abi o arabalardan biri halen calısır durumda gecen bir belgeselde izlemiştim ntv de tek marşta calıstı vallahi.zamanında Vehbi Kocun engellediği söyleniyor devrimin üretilmesini.kendi yabancı patentli aracları satılacak ya! belgeselde gösterdi motorun dökümünün üstünde türk yapımı yazıyordu cok gururlandım ama nedense sudan sebepler engel oldu.İranın bile kendi otomobili var keza hindistanın ama koskoca türkiyenin kendi markası ve yüzde yüz ürettiği bir aracı yok ne yazıkki

Savaş abi o arabalardan biri halen calısır durumda gecen bir belgeselde izlemiştim ntv de tek marşta calıstı vallahi.zamanında Vehbi Kocun engellediği söyleniyor devrimin üretilmesini.kendi yabancı patentli aracları satılacak ya! belgeselde gösterdi motorun dökümünün üstünde türk yapımı yazıyordu cok gururlandım ama nedense sudan sebepler engel oldu.İranın bile kendi otomobili var keza hindistanın ama koskoca türkiyenin kendi markası ve yüzde yüz ürettiği bir aracı yok ne yazıkki
Maalesef rahmetli Vehbi Beyin bu ülkeye faydası kadar zararı olduğu kanısındayım. Kendisi tüccar olduğu için önceleri kazançlı olduğuna inandığı şeyler yapmış olabilir, ama bence yıllar bazı konularda onu haklı çıkarmadı. Anadol üretti şimdi neredeyse piyasada hurdası bile yok. Malzemeden çalındı, eşeklere yem oldu, geliştiremedi, eridi gitti. Geriden gelen fordlar, fiatlar yurt dışında üretimden kalkan modeller değilmiydi? Hep ticari düşünüp, ülken için fazla bir şey yapmazsan tarih seni yargılar.

suyada zam gelcek :) :)

Maalesef rahmetli Vehbi Beyin bu ülkeye faydası kadar zararı olduğu kanısındayım. Kendisi tüccar olduğu için önceleri kazançlı olduğuna inandığı şeyler yapmış olabilir, ama bence yıllar bazı konularda onu haklı çıkarmadı. Anadol üretti şimdi neredeyse piyasada hurdası bile yok. Malzemeden çalındı, eşeklere yem oldu, geliştiremedi, eridi gitti. Geriden gelen fordlar, fiatlar yurt dışında üretimden kalkan modeller değilmiydi? Hep ticari düşünüp, ülken için fazla bir şey yapmazsan tarih seni yargılar.
Çok dogru söylüyorsun abi.ben o belgeseli izledikten sonra her zamanki şüpheci ve komplo teorileri üreten yaklasımlarımla bu konuyu kendimce arastırdım niye böyle sudan bir sebepten bu arac üretimden kalktı arac o tarihlerde satılmaya başlansaydı ve seri üretime gecilseydi, projelendirilip 1966 da üretilmeye başlanan vehbi kocun anadoluna ve otosan fabrikasına dişli bir rakip olacak gibi görünüyordu hatta anadolu projesi ikinci planda kalacaktı bunuda vehbi kocu destekleyen yabancı güçler arzulamadı ve basın yoluyla aracı sacma sapan nedenlerle sucladılar yok o kadar masraf edilmiş 100 km gidememiş diye.onlarca yıl gecti üzerinden hala 2008 model araclarla yolda kaldıgımız oluyor.Ama basın o zamanda aynı zihniyetteymiş bu zamanda aynı.hep birilerinin güdümündeler.zaten birilerinin güdümünde olmayanlarda (UĞUR MUMCU,ÇETİN EMEÇ ) ve daha niceleri gibi degerli insanlar şehid oldular.Ama söylediğin gibi Savaş abi tarih iyiyi ve kötüyü yargılar üstünden yıllar gecsede

Son düzenleme:
tamam yarın suyun litresi fırlar, düşünsenize bi damacana su alıyoruz yakıt bitmek bilmiyo 5 yt bi damacana aaa süper valla keşke bizde de olsa böle araçlar kontak kapatmayız vallaa

arkadaşlar şu an otomotiv sektöründe son teknolojideyiz bundan sonraları artık seri üreitmle devam ettirmek olur ancak buda birçok şeye zam gelmesi ve insanları maddi anlamda zorlayacaktır... bazı kişiler benim tanıdıklarım dahi araç suyla çalışıyor neden daha evvel bulmamışlar felan ya abi araç suyla felan çalışmıyor içindeki hidrojeni ve oksijeni kullanarak motor döndürülüyor yakıcı + yanıcı = ısı enerjisi diye söylüyorum anlatamadm...:D arkadaşlar hidrojeni en kolay sudan depolayabildiğimiz için su kullanılıyor bi ara bor la çalışan araç vardı bor dada yüksek oranda hidrojen vardır ordada borla çalışmıyor yni içindeki hidrojeni yapıan bir katalizörle enzimlerine ayrılarak hidrojen ayrıştırılıyor ve motorun emme subabına doğru gönderiliyor oksijenle birleşen bu elemette yanıcı özelliğindne ısı enerjisiyle motoru çalıştırıyor... ülKemizde yüzde 75 e yakın olan bor madenimiz dünyaya çok uzun süre yetecek kadar vardır... geçenlerde izledim cnntürk dü sanırım geçen dedğim dün:D nanoteknoloji ile ilgili araştırmalar yapılıyor ve az enerji çok iş mantığı ile uzay araçlarını uzun sürede az enerjiyle uzun yollar katetmelei için çalışmalar yapıyorlar hatta o konuyu geliştirene Nasa nın ödülü dahi var:D tabi yapanlar yabancı bilimadamları...saygılar...

bor madeni türkiyenin şansı.gelecegin yakıtı olacagı söyleniyor tabi amerika agabeyimiz bize yedirirse

suyada zam olur bu sefer susuzluktan ölürüz nemelazım istemez eksik kalsın bu arada petrolun rafineriden çıkış fiyatı 80 YKR imiş bunu bu konuda ciddi derecede ihtisas yapmış ve bulunduğu konum itibarıylada doğruluğunu tartışmayacağım birnin ağzından duydum yüzde 200 vergi ne demek ya bu devlet bu kadar parayı ne yapıyor merak ediyorum

Geri