Su Gibi Benzin tüketiyor!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tatum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tatum

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba ark.lar 2007 astra g 1.4 aracım var,her gün 6 km gidiş 6 da geliş olma üzere 12 km okul ev arası yol yapıyorum. ama benimle birlikte 4 kişi oluyor araba da. 100 tl lik benzinle 280 km gitti,sonra 30 tl,lik yine aldım o da 85 km gitti,ve ışık yandı.Nedn bu değerler bu kadar fazla,aracımın bakımlarını daha 2 ay önce yaptırdım.

Astra benzinde içer, ayrıca havalar soğuk ondan da olabilir.
Ama anormallik te yok değil.
39TL/85km =45,88krş yakmış ki bence anormal.
Acilen tüp taktırın km ye 20krş u geçmeyeceğine garanti veririm.
benimki 15,5 krş yakıyor şehiriçi dışı karışık.
4 ayda amorti edersiniz tüpün parasını çoğunu.

düzeltme yaptım 30 tl.lik benzinle 85 km.
sanırım tüp olayına bende gireceğim.bir de hanım da kullanmak için otomatik istiyor.benki 3-5 ay sonra değiştiririm diye taktırmıyorum.

tüpü boşu boşuna taktırmış olursunuz. kışın zaten okula gidene kadar benzinde gideceksiniz hemen ısınıp lpg ye geçmez, gelirkende öyle. 1.4 aracınız hafta sonu kullandığınızda da az yakar ısınınca. benzin pahalı yahu araçlarımız az yakıyo aslında...

Son düzenleme:
hesabim yanlis degilse 11 litre yakiyor...bu da normal bence 6 kilometrede yakit fazla yakar isinincaya kadar bir.. iki kisa mesafe arti sehir ici hangi araci alsaniz ayni degerlere gelir... arti fillitreyi degistirin oda bir fark atar....

tüm filtreleri 2 ay önce değiştirmiştim,ondan değildir sanırım.birde okula giderken en az 10 yerde dur kalk yapıyoruz.

35,2 krş yakmış bence normal bizim arablar şehiriçi çok yakar. Ben 3 km uzaklıktaki okuluma gidiş geliş yapıyorum. 1km olmadan (35 dereceyi bulunca) gaza geçiyor.
Daha sonraki çalıştırmalarımda hemen geçiyor gaza en fazla 15 sn sonra.
Mutlaka tüp taktırın yarı yarıya ucuzlar ve kendini 1 senede amorti eder.
Benzine vereceğiniz parayı tüpün taksidine verirsiniz, kendi kendini öder.

tüm filtreleri 2 ay önce değiştirmiştim,ondan değildir sanırım.birde okula giderken en az 10 yerde dur kalk yapıyoruz.

iste kisa mesafe dur kalk motor isinmadan ..
soguk motor daima fazla yakar..

arkadaştada aynı araç var aynı yakıyor hatta bende konu açmıştım... servise götürdük herşeyine baktırdık problem yok ama yağını kontrol edin... arkadaşın araç yağda yakıyordu...

yağını da değiştirmiştim,haftada bir kontrol edrim.yağ çubuğun da sorun yok.ama bu araba daha önce böyle yakmıyor du.

Geri