Su eksiltme Acilllllll

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rektör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rektör

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
sorunum bir hafta önce devirdaimdan su kaçırıyordu degiştirdik. ve şimdide su eksiltiyor. conta dan olsa yağda su belirtisi olurdu yada suda da yağ, hararette normal 90 da fan açıyor denendi. aracın altından suda gelmiyor. genleşme kabının kapagından dediler denedik harareti 90 a çıkardık su atma felan yok. araç yaklaşık bir saat rölantide çalıştı yıne su kaçagı bulamadılar. sabah sogukken su koyuyorum 30 km yol yapıyorum hergün araç hareket halınde su eksilmiyor ama soguyunca su seviyesi ekledigim seviyenin altına iniyor. yardımlarınızı bekliyorum. acaba motorda havamı var diyecem su eksilme ile alakası varmıdır bilmiyorum.

Aracın su sisteminde yapılan tamirler sonrasında eksilme olur aradan biraz zaman geçtikten sonra eksiği tamamlamak gerek su değil antifriz kullanın.

yani devirdaim degişti bu yüzden eksiltiyordur inşallah ben hep su koydum sürekli eksiliyor ama hareket halindeyken sorun yok eksilmiyor. durunca oluyor antifiriz koyucam eksildiginde ozman inşallah düzelir. çok huzursuz oldum bir haftadır

İçin rahat olsun kısa zaman içinde bu eksiklik normal eğer ki yapılan değişim işi düzgün yapıldı ise kaçak yoksa mesele yok demektir. Hazır su kullanıyor iseniz kırmızı mürekkep doldurun şişeye biraz kullanın sonra kontrol edin. Eğer ki aracın soğutma sisteminde kaçak varsa o kısım kırmızı renge boyanacaktır.

teşekkürler bilgileriniz için biraz olsun rahatladım bakalım inşallah düzelir sorun

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 19:34 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 19:31 ----------

birde su ile tamamlamakla anfiriz koyma arasındaki fark nedir. devirdaim degiştiginde 1.5 lt koyduk ama eksilince sürekli su koydum ama kap kırmızı oluyor yani kırmızı antifiriz gozukuyor

Aracın soğutma sistemi yaklaşık olarak 4-5 litre kadar alır. Değişim sırasında aracın bloklarında yine su kalır işte bu yüzden renk kırmızı oluyor yani normal ;)

teşekkürler :)

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 20:00 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 19:50 ----------

hocam bir sorum daha olacak aca su eksiltmesi devirdaim degiştikten sonra adam arabayı çalıştırmadan su koydu motorun yanıdaki küçük hotumu çekti ordan su gelince taktı geri acaba araç suyu devirdaim yapmadan su ekledi sorun orda olabilirmi

Dedim gibi bir kaç sefer eksilir ama sonradan düzene giren. Eğer kaçak göçek durumları yoksa. ;) rahat olsun siz dediklerimi yapın. ;)

teşekkürler bilgileriniz için biraz olsun rahatladım bakalım inşallah düzelir sorun

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 19:34 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 19:31 ----------

birde su ile tamamlamakla anfiriz koyma arasındaki fark nedir. devirdaim degiştiginde 1.5 lt koyduk ama eksilince sürekli su koydum ama kap kırmızı oluyor yani kırmızı antifiriz gozukuyor

Tedbiren bu konuya bir göz atın;

http://www.opelim.net/forums/teknik-servis/82245-kirmizi-antifirize-hakkinda-uyari.html

Geri