soru ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkerrr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

turkerrr

Kayıtlı Kullanıcı
52-Ordu
195/65/15 lastikleri 195/60/15 yaptım şu anda km sayacı doğru ölçüm yapabilirmi çünkü yeni lastiklerin çapı daha küçük bu durumda bir turda eskilere göre daha az yol alıyo yani ben 1 km gittiğimde km sayacı 1 km den biraz daha fazla artıyo mu ??? bunu merak ettim biraz gıcık bi soru oldu ama idare edin artık :)

eger küçük lastikle fazla km gösteriyorsa bence lastikleri büyüt avantaja geçersin:)....cevabı bende bilmiyorum:)....

lastik ebatı sayacı etkilemez sanırım sonuçta gittiğin km belli büyük ebattada aynı km yi yazacak küçük ebatta da..:D

alakası yok km sayacıyla

lastik ebadının km ile alakası yoktur

bence değişir çünkü araç büyük ihtimalle tekerin devir sayına göre hesaplıyordur...
yani normalde bir turda 2 metre hesaplıyorsa şimdi 1.9 hesaplıyacak

Son düzenleme:
hızla
alakası var

istersen traktör tekerleği koy yine değişmez o diskle alaklı bir olay ;)diskin büyüklüğüne bağlı tekerin değil
,

istersen traktör tekerleği koy yine değişmez o diskle alaklı bir olay ;)diskin büyüklüğüne bağlı tekerin değil
,

bence tekerin çapı buyuk olunca daha çok yol alırsın. ama çap buyudukçe tekeri dondurmek için gerekli olacak olan güç artaçağı için yakıt tuketimi alaçağın fazla yoldan çok bile olabilir.
yıldız fizik 3. sınıf terk:)

aracın yaptıgı hız ve km sayacıyla alakalıdır.kısacası lastık ebadıyla oynayınca hem hız göstergesı yanlıs gösterır hemde aracın yaptıgı km yıde yanlıs gösterır. ancak yanılmıyorsam bertonenın orjınal lastık ebadı zayen 195- 60 - 15 hemde az bı yanak farkıyla hıssedılır bırsey olmaz

Geri