sokağa park!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bacadir68
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bugünkü gazetede ist. belediye başkanı kadir topbaş,ın ''mahalle aralarında ve evlerinin önünde araçlarını park edenlerden ücret alınmayacak'' sözlerini okudum arkadaşlar zaten başından buyana inanmamıştım bu saçma uygulamaya..

hadi hayırlı olsun!

Yarayı kaşıdıkça kanama yapıyor...!
Sorun sokakağa park ücreti ile çözülecek olsa buna eyvallah diyelim ama kazın ayağı hiç te öyle değil .Önümüzde okadar katmerli vergiler var ki tarifide mümkün değil. Bu gelişmemiş ve bizim gibi gelişmeye çalışan ülkelerin günlük yaşantılarından birer kesit diyelim .Bunlara pek fazlada takılmamak gerekiyor,Denilebilirki can yakıyor nasıl takıntı yapılmasın. Oda bizim sağlığımız için olduğundan böyle demek zorunda kalıyor insan.Nedenine gelince etki ve yaptırım gücümüz olmayınca bu kanunlar çıkacak bir şekilde uygulamaya konulacak. Bizim yaptırımımız dört yılda bir şimdi önümüzde yerel seçimler var bunları göz önüne alıp yaptırımlarımızı değerlemdirmemiz gerekiyor. İleri takıntılar ruh halimizi bozmasın.:(

ya öğrenemediniz mi daha? ben size olacakları söyleyeyim:

bu yasa tasarısı medyada çok yer alır. insanlar isyan eder. bi ihtimal bu yasa dava edilir. mahkeme iptal eder. tabi bu zaman aralığında ödeyen öder onlar da MTV lerden mahsup edicez diye uğraşır zaman içinde (bknz: ek vergi). sonuç olarak bu adamlar bu yasayı
RAFA kaldırır.

bi süre sonra tekrar gündeme gelir bu yasa. hatta 7 lira olan mebla 4 liraya iner belki. insanlar hem eski bi konu olduğu için en baştaki kdr tepki vermez hem de 7 yerine 4 lira diye şükreder öderler. sonuç: halk bunu da kabullenmiştir.

adamlar her konuda bu taktiği uyguluyo. bi sivri çıkış yapıyolar. sonra tepki alınca bi adım geri atıp olayı askıya alıyolar. ikinci çıkışlarında daha az tepki görüp işlerini yürütüyolar.

taktiğin adı:
İKİ İLERİ Bİ GERİ!!!

fetoşun bi şiiri vardı. hatta fetoşçunun biri de şarkı bestelemişti bu şiire. (şarkı güzel ama ne yalan söliim :)) direk yayılma ve iş yürütme taktiklerini anlatıyo:

yolcu buruk baş gerek / gözde daim yaş gerek / huy biraz yavaş gerek / yoksa yollar aşılmaz :D:D:D

ha halk dediğim insan tipinin biri de benim. bi kaç ay evvel belediyeden bütün binalara evlere belediye memurları tebligat getirdi. elden! herkes bu garibim memurlara köpürdü tabi... mevzu şu: belediye butun hanelerden 30küsür milyon ASFALT PARASI istiyo. ödemek zorundasınız. devlet alacağını bırakmaz. hatta 4 taksit veya peşinde %x indirim cazibesini de yaratıyo. kuzu kuzu ödüyoruz. dedim heralde bunlarda para yok dökecekleri asfaltın parasını da halktan istiyo. 2003 te açılacak olan metro hala yarım bekliyo. araya bi de bu su taşıma projeleri girdi. melihin gizli kaynakları da yetmiyo heralde ki halktan harçlık istiyo. ama hiç olmazsa asfaltımız yenilenir dedim. ben ne bileyim ki topladıkları para adamların 1996 yılında döktükleri asfaltın parasıymış!!! ama kuzu kuzu ödüyoruz. 30küsür lira için uğraşacak diilim ya... ver kurtul. nereye kdr daha nelerimizi vercez acaba? ;)

yine biraz uzun oldu kusura bakma SERHAN ;) sen okuma üşenirsen :D:D:D

bugünkü gazetede ist. belediye başkanı kadir topbaş,ın ''mahalle aralarında ve evlerinin önünde araçlarını park edenlerden ücret alınmayacak'' sözlerini okudum arkadaşlar zaten başından buyana inanmamıştım bu saçma uygulamaya..

diyorum işte. direk cadde bulvar vs.de oturanların arabalarından park parası alıcaz deseler gürültü kopar. ama ilkten sert bi çıkışın ardından bi geri adım atıyolar ve şükrediyoruz. direk insan pisikolojisi üzerine oynuyolar. pisikopat olup alayına dalıcam bi gün ya dur bakalım...:mad::mad::mad:

bi yandan cebimden çıkcak parayı düşünüyrum bi yandandan

emek bahcelide 2 metrekare dükkan tutup 5 blok ötedeki sokaklara kdar heryere araba dizip bize park yeri bırakmayan galeriler için iyi bi çözüm olur diyoruum

ankara emek te oturuyorum
yeni yapılan binaların çogunda garaj var ama kimse kullanmıyo inerken sürterim falan diye ayrıca burda bi galeri yogunlugu varki 2 cadde yukarıdaki galeri bile arabalarını bizim evin önüne dizmiş park yeri bulamıyoruz kimsenin ekmegine lafım yok Allah hayırlı kazanc versin ama kimsede beni magdur etmesin benzinimin çogu park yeri ararken bitiyo ayrıca dükkanın kaç metre kare 50 tamam kardesim sen burda 5 araba satabilrisn denicelecek

biraz farklı bi konuya değindim ama çok magdurum bu konuda

Konu hiçte faklı değil yerinde ve tam isabet.
Olayı can damarın dan yakalamışsınız. Değindiğiniz gibi vadandaş kendi sokağında bunların yüzünden park edemez oluyor. ;)

bunlara oy veren arkadaşlarımız gördüğünüz gibi sadece bizi değil kendinizi de yaktınız.... tebrikler!!

Verirsen Teyip e Oyu olacağı bu işte yakında daha neler görücez bu dha başlangıç saçmalıklar zincrini başlarında biyerlerde bu olay.Baş ötrütsü gibi saçma nedenlerde cabası tabi 10-15 yıldırbunu çözememişiz yada çözdürtürmüyolar tam kurtulduk derken yeni bir boyut kazandırıyolar arkadaş herkes dikkatli olacak oyunu kullanacak sora sızlanmayacak o yüzdende şimdi nedesek boş.Şimdiye Bakın ğere geçmişimizi özlüyorsak bi çok hata yapmışız demektir,
Allah Sonumuzu Hayır etsin pamuk eller cebe!!!

Son düzenleme:
Sorun a-b pertisi veya hükümeti değil ,problem gelişmede geri kalmışlıkta bu günün şatlarında ne gelirse değişen bir şey olmayacak çünkü tepemizde demokles kılıcı gibi imf şartları var buraya bağlıysan yardımda alıyorsan üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi uyutuyorlar şimdiye kadar dünyada bu kurumdan yardım alıpta düze çıkan olmamış. geçmiş dönemlerin dün dündür bu gün bugündür politikaların değişik bir versiyonu deni
lebilir.Tüketim toplumu olmaya şartlandırıldık. Son günlerin yeni modası askerede çamur atma da oluşturulmaya başlandı.İnşallah günün birinde kendi özümüze döneriz.:(

Geri