Türkiye çapında yüzbinlerce ürün satmış bir firmanın tüketicilerinin bazı şikayetleri olması bence çok normal.Hele ki bu ürün, köstebek çukuru gibi Türkiye yollarında kullanılan bir araba ise.Araba kendi üzerine düşeni yapıyor / yapmıyor tartışılır. biraz da aracı kullananları incelemek gerek.Kime sorsan , herkes kendini çok iyi şoför görür, acaba öyle mi? araba kullanmak direksiyona oturup , yol almak değildir. Kaç kişi motorun parçalarını tanıyor, hangisi ne işe yarar, hangi parçayı nasıl kullanmak doğrudur, nasıl ömrünü arttırır, nasıl tüketimi düşürür, ne şekilde kullanılırsa çevreye zarar vermez kaç kişi biliyor? Ben aldım bozuk çıktı, dağıldı gitti demek kolay arkadaşlar ,
Ülkemizde hala aldığı arabanın hangi tekerleği yola güç aktarıyor onu bilmeyen, arabasanın sigorta kutusunun yerini bilmeyen,ömründe yağ çubugunu çekmemiş, lastik havasına bakmamış, fren hidroliğini kontrol etmemiş sürücüler var.Önce durup bir düşünmek lazım, bu kadar şikayet yollayan insanların profillerini incelemek lazım.
Bu arada ben opel i savunmuyorum, yanlış anlaşılmasın. sadece olaylara bakarken , biraz tarafsız düşünmek lazım, nedenini araştırmak gerek.Bir site açıp bir yerleri ,bir ürünü, bir kişiyi şikayet etmek çok kolay.