Sms at cezayı yesin !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hkndvc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
o zaman yaya gecidinde durdun diye korna ve hakarete maruz kalmaya hatta arkadan vuracaklar diye korkmaya,taksicilerin,minibüscülerin,kamyoncuların ölüm saça saça yol almalarına ve birçok kuralsızlığa devam demek olur bu,bir vatandaşın aracına park halinde vursalar birimiz de şahit olsak durumu plakası ile birlikte ilgili yere bildirsek,kırmızıda geçen birini,hatalı sollama yapan birini,makas atan birini,sarhoş birini plakasıyla şikayet etsek iyi olmaz mı ,o zaman bu vurdumduymazlar biraz olsun kendilerine çeki düzen vermez mi ,bilinçli toplum olmaya bir adım daha yanaşılmaz mı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmakla arasındaki bağlantıyı çözemedim,gürültü yapıyor diye birini şikayet edersen polis gelir gereğini yapar,kural ihlalinde neden olmasın...

Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Keşke verdiğiniz örnekler gibi işlese hayatımız. Görünüşte insanların hayatını kolaylaştıracak, onları medenileştirecek bir uygulama gibi görünüyor ama değil. Maalesef bizim insanımız ilginç...

Uygulamanın çok sıkıntısı olacaktır.

- Kötü niyetli kullanılması
- Kuralları bilmeden ahkam kesilmesi (bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bununla ilgili)
- Nüfus fazlalığı yüzünden şikayetlere gerekli önem verilmemesi
- Mesajların okunduğu yerde dayınızın bulunması
- Kanun anlamında taban oluşturmadan bu uygulamaya geçilmesi (Belge istenmesi)
- İnsanlarımızın okuma yazması yokken 3-5 harfle olayı nasıl anlatacağı

v.s.

v.s.

Daha birçok etmen var. Hepsini yazmak mümkün değil. Ama bizim için şu an erken. İnsanlarımızın biraz daha bilinçlenmesi gerek. Şaka olsun diye arkadaşını yazıp gönderenler olacaktır eminim...

Gaziantep'te MOBESE'lerden dolayı başta herkes çekiniyordu. Şimdilerde ise dolmuşçuları tutabilene aşkolsun. Alışmış kudurmuştan beterdir misali. Bu uygulama da alışılmışlık sağlayacaktır. MOBESE öyle değil mesela. Adam gibi çalıştırıldığı zaman belgesiyle birlikte cezanızı kesebiliyorsunuz. İkisi arasında fark var.

Söz gelimi, otoyolda sizin Calibra'dan (Maşallahı var bu arada) gıcık kapan biri şikayet etse cinleriniz tepenize çıkmaz mı?

Uygulama için çok erken. Avrupa'da uygulanabilir olması Türkiye için yeterli değil maalesef. Biraz daha zaman.

Ha insanlarımız kültürlü, uygar insanlar olsa daha ne isteriz. Mükemmel bir uygulama olur. Ama öyle değil ki!

azda olsa bir katkısı olur, en azından belediye araçları için,
bunun gibi sivil insayitif şart,
bizde buradan gün içinde gördüklerimizi yazabilir, plaka deşifre edebiliriz tabi forum kurallarına ters düşebilir!

Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Keşke verdiğiniz örnekler gibi işlese hayatımız. Görünüşte insanların hayatını kolaylaştıracak, onları medenileştirecek bir uygulama gibi görünüyor ama değil. Maalesef bizim insanımız ilginç...

Uygulamanın çok sıkıntısı olacaktır.

- Kötü niyetli kullanılması
- Kuralları bilmeden ahkam kesilmesi (bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bununla ilgili)
- Nüfus fazlalığı yüzünden şikayetlere gerekli önem verilmemesi
- Mesajların okunduğu yerde dayınızın bulunması
- Kanun anlamında taban oluşturmadan bu uygulamaya geçilmesi (Belge istenmesi)
- İnsanlarımızın okuma yazması yokken 3-5 harfle olayı nasıl anlatacağı

v.s.

v.s.

Daha birçok etmen var. Hepsini yazmak mümkün değil. Ama bizim için şu an erken. İnsanlarımızın biraz daha bilinçlenmesi gerek. Şaka olsun diye arkadaşını yazıp gönderenler olacaktır eminim...

Gaziantep'te MOBESE'lerden dolayı başta herkes çekiniyordu. Şimdilerde ise dolmuşçuları tutabilene aşkolsun. Alışmış kudurmuştan beterdir misali. Bu uygulama da alışılmışlık sağlayacaktır. MOBESE öyle değil mesela. Adam gibi çalıştırıldığı zaman belgesiyle birlikte cezanızı kesebiliyorsunuz. İkisi arasında fark var.

Söz gelimi, otoyolda sizin Calibra'dan (Maşallahı var bu arada) gıcık kapan biri şikayet etse cinleriniz tepenize çıkmaz mı?

Uygulama için çok erken. Avrupa'da uygulanabilir olması Türkiye için yeterli değil maalesef. Biraz daha zaman.

Ha insanlarımız kültürlü, uygar insanlar olsa daha ne isteriz. Mükemmel bir uygulama olur. Ama öyle değil ki!
bu yazdıklarınıza da katılmamak mümkün değil ama denemekte fayda var,çağımız dünyasında biz hala millet olarak kural tanımamayı marifet sanıyoruz, sanırım dündü bir konu okudum yine bizim forumda Amerika' da en cok kural ihlalini Türk'ler yapıyormuş ,orada bile medeniyet adına kendilerini yetiştirememişlerse pes acaba bizim genlerimizde mi var bu özellik.

uzun lafin kisasi EGITIM SART :D

Art niyetli insanlar olmasa çok güzel bir uygulama. Ayrıca foto video gibi kanıtlarla birlikte online olarak şikayet etme imkanı var mı?

bu yazdıklarınıza da katılmamak mümkün değil ama denemekte fayda var,çağımız dünyasında biz hala millet olarak kural tanımamayı marifet sanıyoruz, sanırım dündü bir konu okudum yine bizim forumda Amerika' da en cok kural ihlalini Türk'ler yapıyormuş ,orada bile medeniyet adına kendilerini yetiştirememişlerse pes acaba bizim genlerimizde mi var bu özellik.

Valla o kadar milletimi severdim, son yıllarda öylesine soğudum ki...

Neredeyse her türlü melanet bizde var diyeceğim. Bir kurala uymak yerine onun delinmesi için en büyük çabayı gösteren milletiz herhalde!

Yine de seviyorum, Allah ıslah etsin bizi...:D

bu sistem yürümez olacak iş değil bence..

şikeyet edilen araç hakkında delile dayalı sorgulama yapmadan ceza yazmazlar diye düşünüyorum... zaten, heryere kamera koyuyorlar, saçma sapan yerlere düşük hız sınırları koyuyorlar, bir de beyana dayalı ceza keserlerse, cinayet çıkar...

şikeyet edilen araç hakkında delile dayalı sorgulama yapmadan ceza yazmazlar diye düşünüyorum... zaten, heryere kamera koyuyorlar, saçma sapan yerlere düşük hız sınırları koyuyorlar, bir de beyana dayalı ceza keserlerse, cinayet çıkar...

Cinayet meselesi hakikaten doğrulanabilir. Bizim millet öyle bir millet ki, kendisi hakkında kimin şikayette bulunduğunu ne yapar eder öğrenir. Sonra da ver Allah sopayı...:D

Geri