Sms at cezayı yesin !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hkndvc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yanlız ben Cengiz abiye katılıyorum. Bu millet bu tarz şeylere alışmalı artık.

Daha önce ceza tutanağını sürücüler tutacak denildiğinde de baya yaygara koparılmıştı. Yok kavga çıkar, millet birbirini boğazlar diye. Pekala çok da iyi uyum sağladı millet o uygulamaya. Anlaşamayan zaten yine polis çağırıyor.

Velhasıl bu sistemde zamanla oturur merak etmeyin bence...

Güzel ülkemin emsalsiz yöneticileri gene kendi yapamadığı denetimleri vatandaşına ihale etmiş ama unuttuğu bir şey var, atalarımız der ki "para çoksa kefil ol, aklın yoksa şahit ol"

Güzel ülkemin emsalsiz yöneticileri gene kendi yapamadığı denetimleri vatandaşına ihale etmiş ama unuttuğu bir şey var, atalarımız der ki "para çoksa kefil ol, aklın yoksa şahit ol"
abi deyim doğru da bu onunla pek alakalı sayılmaz,ülkemizde uygulamayı cezaları artıralım kasaya para girsin diye yapmış olsalar dahi bence iyi bir uygulama,bu uygulama şikayet edildiğini bilip birkaç ceza yiyen bir trafik canavarının cüretini sonraki günlerde fazlasıyla eritecekdir,unutmamak lazım herkes ne hata yaptığını,nerede yanlış park ettiğini,nerede hız limitini aştığını,nerede işık ihlali yaptığını adı gibi biliyor, misal EDS olmayan bir yolda sürekli emniyet şeridi ihlali yapan EDS yi görünce anında kaza yapma pahasına kendini yola atmaya çabalıyor bu uygulama ile bir nevi otoritenin gözü kulağı oluyoruz bu da iyi birşey.

İstanbul'daki taksi ve minibüs şoförleri ile devletin beli silahlı polisi bile baş edemezken gariban vatandaşım nasıl baş edecek. Açıkcası suç ispat edilmedikten sonra bir SMS ile millete ceza kestirmenin suyu çıkar ve adliye daha fazla mesai yapar. Sana böyle bir ceza yazılsa ne yaparsın, isyan etmez misin? Kaldı ki bizim bazı kansız insanlarımız kırmızıda geçer sarıydı diye anası bacısı üzerinden yemin billah eder. Diğer yandan gizli kamera çekimlerini devlet bile yasaklamışken bu durum nasıl ispat edilecek, yargı neye göre karar verecek. Ben iddia ediyorum hiç bir vatandaş dolmuşta çekim yaparak fazla yolcu aldı diye şoförü şikayet edemez. Bu o kadar basit değil, hadi dolmuşun içini bir şekilde çekti diyelim ya aracın plakasını, şoförü nasıl görüntüleyecek. Malüm ceza şoföre kesilecek, yani bu iş için yürek ister, çok canlar yanar.

Ha bir de görevliler şikayetde bulunan kişileri nasıl koruyacaklar, telefon numaralarını nasıl saklayacaklar. Malüm artık sınav sorularını bile koruyamıyorlar :).

Faydalı bir uygulama olacağını düşünüyorum ama içeriğini ,işleyişini tam bilmeden yorum yapmak istemiyorum.Bence ceza yazmak bu kadar basit olamaz ve olmamalı.Yapılan şikayetin ciddiyet sınırı vardır elbet...Türkiye'de bu kültür oluşmamış olabilir ama bir yerlerden doğru bir şekilde başlamak gerek...

Bu sistem benim hiç hoşuma gitmedi :D:D

trafik düzeninin belli olduğu bir ülkede devlet vatandasına mı ınanır, örnek minibüs sürücüsüne mi, mantık su ateş olmayan yerden duman tütmez daya cezayı ,iyi de olur katil amcalara yolları kendinin sanan bir dünya maganda, yolcu taşıyor can taşıyor onlara yük ve eşya bile taşıtılmamalı.(işini sorumluluk sahibi aklı basında yapanları tenzih ederim) Son olay mesela kırmızıda gecip üstelik süratli bir şekilde ocakları söndürmeye ne hakkın vardı ş...siz adam ...

Şimdi haberlerde aynı yeri gösteriyorlar, dolmuş, kamyon, hususi araç ayrımı olmaksızın kırmızıda neredeyse duran yok. Son çare olarak EDS koyacaklarmış.

Dün akşam haberlerden öğrendim. İstanbul, Ankara ve galiba 3. şehir İzmirdi... Bu şehirlerin emniyet birimlerine amerikadan gece radar uygulama cihazları gelmiş... Hadi hepimize geçmiş olsun:))

Geri