sizce normal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ezgene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ezgene

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar,
aracım triptronic vites ,yokuş aşağı giderken a1 de gaza basmadan iniyorum,salıyorum yani ,anlık tüketim 0,0 oluyor.bu normal.AMA frene basınca anlık tüketim birden fırlıyor 30 lu değerlere.Daha önce yol BİLGİSAYARLI ARACIM OLMADIĞI İÇİN BU KONUDA BİLGİSİZİM.Sizce bu normal mi?
Şimdiden teşekkür ederim.

normal
cok yavaslayincada 1.6 litre/saat yazar, normalde litre/100km iken

Yav bende bi yürlü anlamdım 5. viteste yokuş aşağı giderken yakıt tüketimi 0 (sıfır) gösteriyor ayağımı gaza basmıyorum.Sonra arabayı boşa atıyorum yakıt tüketimi 1.8 oluyor boşda daha az yakması gerekmezmi viteste nasıl yakıt tüketimi sıfır olur.
Arabam vectra b gt.

Yav bende bi yürlü anlamdım 5. viteste yokuş aşağı giderken yakıt tüketimi 0 (sıfır) gösteriyor ayağımı gaza basmıyorum.Sonra arabayı boşa atıyorum yakıt tüketimi 1.8 oluyor boşda daha az yakması gerekmezmi viteste nasıl yakıt tüketimi sıfır olur.
Arabam vectra b gt.
hayir degil..
rölantide belirli miktarda yakit tüketiyor fakat araba vitesteyken gaza basmadan yavaslarken yakit tüketimi 0 sifir oluyor,yani motor öteleme enerjisi ile calisiyor,böylece araba yavasliyor.

viteste iken gaga basılmadığında gaz kesici devreye giriyo. vectra b nin kullanım klavuzunda öyle yazıyor. yani boşya iken yaktığından daha az yakıyor..
*******************************/288100 ;)

öteleme enerjisi ne oluyor yani motor pistonlarına benzin gitmiyormu.

öteleme enerjisi ne oluyor yani motor pistonlarına benzin gitmiyormu.
kinetik enerji..
yani hareket enerjisi ile motoru ceviriyor, böylecede kinetik enerji motoru calistirdigi icin araba yavasliyor.

Normal

arkadaslar bu konu daha öncelerı pek cok kez konusuldu. sıtede arama yaptırırsanız yeterlı bılgıye ulasırsınız

Geri