Siyasi içerikli konular

cosmo_06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Eki 2014
Mesajlar
93
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Kesinlikle katılıyorum. Ne zaman uğrasam bir siyaset var bir siyasi başlık ve bir tartışma ortamı. Kimse tersini söylemediği için kavga çıkmıyor küslükten ve kavgadan başka bir halta yaramaz... Araçla ilgili bir şeyler soruyorum tek cevap yok.... Siyasi bir yazı yazıyorum pat 3 saniyede cevaplar geliyor.
 

hasankaplan35

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
Katılım
23 Mar 2008
Mesajlar
1,067
Tepki puanı
0
Puanları
36
Siteyi ziyaret et
Millet olarak... trafik içinde küfür ederiz hemde ana avrat ederiz tadını balını çıkara çıkara, millet olarak futbol maçlarında küfür etmeyi çok seviyoruz hemde sevincimiz ile üzüntümüz ile...tanım kazanır küfür ederiz, yine takım kaybeder yine küfür ederiz, arkadaş sohbetleri arasında küfrün dibine vururuz, tv izlerken kaldığımız yerden devam ederiz...

Daha saysam sanırım sayfalarca olur. Bu yüzden forum içinde sosyal medya içinde önümüze geldiği yerde basarız küfrü...;)

Sallayın gitsin arkadaşlar...


Abi şaka yaptın demi ? Herkes evinde, arabasında, kendi arkadaşa çevresinde ayarını kendi belirler elbette ama özel hayatında bile lafını seçmen gereken yerler vardır.. misal annen babanın yanında konuşuyorsan, yada patronunun yanında konuşurken veyahut hiç tanımadığın kişilerle ilk tanışma ortamında dümdüz indirip geçemezsin.. Dayak yeme ihtimalin bile yuksektir :)) Onun için her yaştan binlerce üyesi bir o kadar da misafiri olan bir forumda kantarın topuzunu kaçırmamak gerekli. ;)
 

REC

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 May 2013
Mesajlar
764
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Sadece siyaset için, sadece siyaset yapılan bir platformu takip etmek çok sıkıcı olur açıkçası.

Bu yüzden ilgi alanımız olan otomobiller ile ilgili bir forumda farklı bir renk olarak, konuların arasına serpiştirilmiş siyasi içerikler görmek, farklı fikirleri okumak, karşıt fikirleri bir arada görmek ve değerlendirmek, kısacası siyasi gündemi buradan takip etmek güzel olurdu.

Lakin daha önce de dile getirildiği gibi, biz siyaset yapmayı bilmiyoruz. Çoğu zaman ''Doğru''ya ''Doğru''... ''Yanlış''a, ''Yanlış'' diyemiyoruz. Diyene de saygı duymuyoruz. Mevzu siyaset, (ve futbol) olunca fanatizme meğilli oluyoruz ve istenilmeyen noktalara yöneliyoruz.

Bu yüzden siyasetten arındırılmış bir forum bence de daha ''temiz'' olacaktır...
 

josevendetta

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Eki 2013
Mesajlar
76
Tepki puanı
0
Puanları
6
Siteyi ziyaret et
Forumda her konunun konuşulması, tartışılması insanları daha fazla bağlayacaktır. Spor konuşma, siyaset konuşma sen beceremezsin mantığından ziyade aşırıya kaçanlar uyarılır veya cezalandırılırsa daha doğru olur ve zamanla bi çerçeve oluşur diye düşünüyorum. Yeri geliyo araçlara yapılacak işlemler için bile kavga gürültü oluyor. Yasaklar koyarak insanlara saygılı olmayı öğretemezsiniz.
 

REC

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 May 2013
Mesajlar
764
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Yasak konulmuyor ki... Dilediğiniz kişiyle PM ile siyaset yapabilir, mesaj kutularınız dolup taşana kadar tartışabilirsiniz. :D

Eski tecrübelerden yararlanarak; insanların birbirini kırmamaları için alınmış bir önlem olarak algılıyorum ben bu durumu.

Hastalıklardan korunmak için aşı yaptırmak, hastalığa yasak koymak mıdır mesela? Önlem gibi geliğ bağa.
 

NuRo

Kayıtlı Kullanıcı
38-Kayseri
Katılım
22 Eyl 2009
Mesajlar
966
Tepki puanı
0
Puanları
16
Yaş
37
Siteyi ziyaret et
bencede oyle. yasak yok ortada sadece uyarı var. yok illa ben küfür edecem diye bi adam varsa onlar için ayrı bi oda acılsın. küfür okuma dinleme meraklılarıda küfür etme meraklılarıda o odada toplansın sövsünler birbirlerine :))
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,514
Tepki puanı
247
Puanları
63
Siteyi ziyaret et
O kadar da değil ;). Küfür hiç bir yerde hoş karşılanan bir eylem değildir. Bir şeylere yasak koymak suretiyle ortadan kaldıramayız. Her baş kaldıranı, her itiraz edeni formdan uzaklaştırırsak en kolay yolu seçmiş olmaz mıyız, bence kişileri kaybetmek yerine kazanmayı ilke edinmeliyiz.
Siyasi görüşlerimiz, tuttuğumuz takımlar, hayranı olduğumuz arabalar farklı olabilir, medeni insanlara yakışan bu farklılıkları kabul ederek aynı ortamda beraber yaşamak değil midir? Eğer sizler bir süre sonra siyasi görüşü, spor takımı, vb.... kıytırık nedenlerden dolayı dostlarınızı düşman gibi görmeye başlamışsanız zaten hiçbir zaman dost olamamışsınız demektir. Kendimden bir örnek vereyim, ben GS taraftarıyım, eşim FB taraftarı, tanışmadan evvel hangi takımları tuttuğumuzu, siyasi görüşlerimizi hiç bilmiyorduk. Bir süre sonra GS-FB maçı seyrederken bir baktım eşim FB yi alkışlayıp duruyor, o zaman anladım ki eşim FB'li. Arada bir birbirimizi kızdırırız ama kırmayız, çünkü aramızdaki sevgi ve saygı GS/FB hayranlığından çok çok daha büyük. ;).
Burada birbirlerine kırıcı mesajlar yazan kişiler (muhtemelen) birbirlerini hiç görmemiş, aynı masada oturup bir bardak çay içmemiş, sohbet etmemiş yani birbirini tanımayan kişilerdir. Birbirlerini tanısalar, birşeyler paylaşsalar çok daha güzel bir yazım dilini tercih edeceklerine adım gibi eminim.
 

SYSOP

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 May 2012
Mesajlar
847
Tepki puanı
0
Puanları
16
Yaş
34
Siteyi ziyaret et
İsteyen yazar isteyen yazmaz hatta girip okumaz bile olur biter kimsede rahatsız olmaz.
 

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Haz 2009
Mesajlar
21,572
Tepki puanı
9
Puanları
38
Yaş
48
www.engelsizdostlar.com
Genel olarak site içinde siyasi konuların değerlendirilmesi :) hadi o zaman yeni bir bölüm oluşturulsun. Siyaset ve Opelim Net başlı ;) bol bol yazılsın çizilsin o vakit :) en azından laf lafı açıyor bölümü siyasi konular yüzünden çorba olmamış olur.
 

BlueLive

Kayıtlı Kullanıcı
14-Bolu
Katılım
3 Kas 2011
Mesajlar
793
Tepki puanı
1
Puanları
16
Siteyi ziyaret et
Herkes en uç noktalardan örnekler vermiş. Ben bu foruma "Opel" ile ilgili sorunları, paylaşımları, çözümleri okumak için giriyorum. Adı üstünde Forum zaten. Bilgi Paylaşım Platformu. Bu yüzden siyasi içeriklerin, siyasi konuların burda yeri olmamalı.

Facebook'ta olsun Twitter'da olsun diğer sosyal paylaşım sitelerinde olsun yeterince tartışılıyor. Ben o ortamlardan ordaki tartışmalardan sıkıldığım için bu siteye giriyorum. Aracım hakkında bilgilere bakıyorum. Bu ortamda da siyasetin olması beni rahatsız ediyor. Siyaset için ilgili sitelere, ülke için ilgili sitelere, tarrışma için yine ilgili sitelere bakarım ve takip ederim.

Ayrıca çok fazla klavye kahramanları var. Herkes kendi anlamak istediği gibi anlıyor. Karşıdaki ne anlatmak istiyor diye düşünenlerin sayısı çok az. Bu forumda bi bölünme, bi kutuplaşma yoksa bununda nedeni çok nettir ki "siyaset, din, futbol" içerikli konuların çok fazla olmamasıdır. Bunlar çünkü insanları ve kültürleri birbirinden ayıran etkenlerdir.
[MENTION=35205]Emre Ünan[/MENTION] abi sana bi proje çıktı :) Arkadaşların siyasi içerikleri rahatlıkla paylaşabilecekleri, istediği paylaşımı yapabilecekleri bir platform oluşturabilirsin. Böylelikle her forum kendi amacına hizmet eder.
 
Üst